PAU:n väitteet vuokratyöntekijöiden uhkailusta perättömiä

02.09.2019

Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU on väittänyt perättömästi, että Postin työpaikoilla olisi uhkailtu vuokratyöntekijöitä. Tämä ei pidä paikkaansa.

- Olemme keskustelleet PAU:n väitteestä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme vastuullisuutta. Mitään sellaista ei ole tullut esille, että tässä olisi toimittu PAU:n väitteiden mukaisesti. Tilanteesta on viestitty yhteistyökumppaneiden toimesta avoimesti ja asianmukaisesti. Jos jokin asia on jäänyt työntekijälle epäselväksi, kannattaa välittömästi kääntyä oman esimiehen puoleen, ettei synny väärinkäsityksiä, sanoo Postissa työsuhdeasioita hoitava Pasi Vuorio.

Vuokratyöntekijät ovat Postissa tärkeitä, he työskentelevät postilaisten rinnalla päivittäin.

PAU:n lakko on laiton ja PAU:n voimassa olevan työehtosopimuksen mukainen työrauhavelvoite on voimassa. Henkilöt voivat itse päättää osallistuvatko lakkoon vai eivät. Työnantajalla on oikeus pitää työt käynnissä myös lakon aikana.

- Postilaiset haluavat tehdä kaikkensa, että asiakkaille annetut lupaukset pitävät. Henkilöstöllä on luonnollisesti oikeus osallistua lakkoon tai olla osallistumatta. Ne, jotka eivät ole mukana PAU:n järjestämissä laittomissa lakoissa, tekevät pitkää päivää ja poissaolijoiden töitä, Pasi Vuorio kertoo.

Asiakkaille luvattujen palvelujen ylläpitämisessä Posti käyttää hyvästä työstä maksettavaa Kiitos-palkkiota. Se on voimassa myös poikkeustilanteissa.