Kaikki Postin palvelut ovat käytössä ja joulun lähetykset saadaan perille ajoissa – postisumaa puretaan ripeästi (päivitetty 2.12. klo 17)

02.12.2019

Päivitetty ma 2.12. klo 17.00: Sumaa puretaan päivittäin. Lakon vuoksi viivästyneitä kirjeitä, aikakauslehtiä ja mainoksia jaetaan poikkeuksellisesti myös huomenna tiistaina eri puolilla Suomea.

Seuraava arvio palvelujemme palautumisesta ennalleen annetaan torstaina 5.12. noin klo 16.

*****

Paltan ja PAU:n väliset työehtosopimusneuvottelut päättyivät viime viikolla ja työrauha palasi Postiin. Kaikki Postin palvelut ovat käytössä ja lakon aikana syntynyttä sumaa on päästy purkamaan.

- Työt ovat jatkuneet normaalisti jo useamman päivän ja lakkojen jälkeisen suman purkuun sekä joulupostin käsittelyyn on tartuttu ripeästi. Olemme valmiina verkkokaupan verkkokaupan sesonkiin sekä joulusesonkiin. Kaikki palvelumme ovat nyt käytössä ja uutta postia voi lähettää. Jouluposti kulkee aikataulussa, sanoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Tämän hetkisen arvion mukaan lakon takia viivästyneet lähetykset saadaan valtaosin perille vastaanottajille viimeistään jouluun mennessä. Pieni osa lähetyksistä voi viivästyä tammikuun alkuun asti. Arvio täsmentyy, kun työ postinjakelussa etenee.

Tämän hetkinen arvio palvelujen palautumisesta PAU:n lakon ja tukilakkojen jälkeen

Paketit kulkevat palvelulupauksemme mukaisessa aikataulussa. Pienessä määrässä lakon aikana säilytyksessä olleista paketeista voi olla vielä joillakin paikkakunnilla joidenkin päivien viive. Paketeissa on seurantatunnus, ja kulkua voi itsekin seurata puhelimella OmaPosti-sovelluksen avulla tai Postin verkkosivuilla posti.fi.

Lakon aikana Postin tiloissa säilytetyissä kirjeissä, aikakauslehdissä ja mainoksissa voi olla vielä jopa viikojenkin viiveitä. Näitä lähetyksiä jaetaan vastaanottajille jo nyt yhdessä lakon jälkeen postitettujen lähetysten mukana.

Lakon aikana säilytyksessä olleet tuoteet otetaan käsittelyyn kuljetuksessa, lajittelussa ja jakelussa sellaisessa järjestyksessä, mikä nopeuttaa mahdollisimman paljon kaikkien lakon vuoksi viivästyneiden lähetysten kulkua.

Lakko ei vaikuttanut sanomalehtien varhaisjakeluun, valtaosaan Postin palvelupisteistä (postit ja pakettiautomaatit sekä postimerkkien jälleenmyynti) eikä varastopalveluihin. Rahtipalveluihin vaikutukset olivat vähäiset.

Joulukortit Postin punaiseen postituskuoreen ja paketit liikkeelle

Joulukortit ja paketit kulkevat normaalissa aikataulussa. Postin perinteinen punainen postituskuori joulukorttien lähettämiseen on saapunut moneen kotiin. Punaisia kuoria on saatavilla veloituksetta Postin palvelupisteistä. Niitä on myös joissakin kaupoissa joulukorttien yhteydessä. Ulkomaille lähetettävien pakettien ja joulutervehdysten lähettämiseen on hyvä myös jo valmistautua. Myös joulupostimerkit ovat myynnissä.

Tietoa ja ohjeita kaikkeen joulupostittamiseen sekä joulupostin viimeiset lähetyspäivät löytyvät kootusti verkkosivuiltamme osoitteesta posti.fi/joulu

- Joulu on tärkeä ja perinteinen aika muistaa ystäviä ja perhettä. Joulu on vuoden tärkein aika myös meille postilaisille. Olemme iloisia siitä, että rinnallamme työskentelee tänäkin jouluna noin 3 000 jouluapulaista. Meitä postilaisia jouluntekijöitä on yhteensä noin 20 000 palvelemassa asiakkaitamme, kertoo Jarmo Ainasoja.