Paltan ja PAU:n neuvotteluissa tavoitteena on kestävä ratkaisu

11.09.2019

Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU aloittivat maanantaina 9.9.2019 neuvottelut viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehdoista. Nykyinen työehtosopimus on voimassa lokakuun loppuun asti. Yhteensä neuvotteluiden piirissä on noin 10 000 henkilöä. 

- Tavoitteena on, että tällä viikolla käynnistyneissä neuvotteluissa löydetään nopeasti kestävä ratkaisu, joka vastaa yhtiön tarpeisiin kilpailulla markkinalla ja tukee koko Postin kannattavaa kasvua tulevaisuudessa. Kannattava kasvu on edellytys myös työpaikkojen säilymiselle ja uusien luomiselle, sanoo Postipalvelut liiketoimintaryhmän johtaja Yrjö Eskola.

- Postin on välttämätöntä uudistua, koska paperipostin määrät laskevat kiihtyvällä tahdilla. Yhtiössä tehdään jatkuvasti työtä palveluiden ja tuotannon kehittämisessä, jatkaa Eskola.

Postiala on historiallisen rajussa murrosvaiheessa, jossa asiakastarpeet muuttuvat nopeasti. Perinteinen paperipostin jakelutoiminta on laskevaa liiketoimintaa kaikkialla Euroopassa. Kirjemäärän lasku vähentää vuosittain Postin tuloja arviolta noin 70 miljoonaa euroa. Postipalveluiden kilpailun vapautumisen myötä kirje- ja lehtijakelussa toimii nykyään Postin ohella 16 jakeluyhtiötä, jotka noudattavat eri työehtosopimusta kuin Posti.