Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoiminnan lajittelutyöntekijöiden palkkoihin yli kahden vuoden siirtymä: kokonaispalkka ei laske

17.09.2019

Postin hallitus on päättänyt järjestelystä, jolla taataan lajittelutoiminnon henkilöstön kokonaispalkan säilyminen nykyisellään 31.1.2022 saakka. Työntekijöillä on myös mahdollisuus ansaita nykyistä korkeampaa palkkaa tuotantopalkkion muodossa 1.4.2020 alkaen.

− Tällä järjestelyllä takaamme, että kokonaispalkka pakettilajittelussa säilyy ennallaan 31.1.2022 saakka. Tavoitteenamme työehtosopimusmuutoksessa pakettilajittelussa on joustavuuden lisääminen. Näin voimme tarjota asiakkaillemme joustavampia palveluita ja varmistaa työpaikkojen säilymisen ja uusien luomisen myös tulevaisuudessa, toteaa Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusisto.

Aiemmin viestitetyn mukaisesti Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän lajittelutoimintojen henkilöstö, yhteensä noin 700 henkilöä, siirtyi 1.9.2019 vanhoina työntekijöinä Posti Palvelut Oy:hyn ja noudattaa 1.11.2019 alkaen Teollisuusliiton Jakelua koskevaa työehtosopimusta. Muutoksella haetaan joustavuutta, jonka myötä lajittelutoiminnoissa voidaan paremmin vastata toimintaympäristön ja asiakastarpeiden nopeaan muutokseen.

Verkkokaupassa ja pakettijakelussa kilpailu on erittäin kovaa ja pärjätäkseen kilpailussa toiminnan on oltava joustavaa. Paketti ja verkkokauppa on Postille merkittävä liiketoiminta-alue, josta yhtiö hakee kasvua myös tulevaisuudessa.