Kevättä rinnassa, pääsiäistä ilmassa – On aika muistaa pääsiäistervehdyksellä

02.04.2019

Kevään merkit näkyvät jo katukuvassa: sulaneet tiet, silmuja odottavat puut, iloisesti tervehtivä aurinko. Kevään merkit muistuttavat myös lähestyvästä pääsiäisestä. Pääsiäiskortit tulee postittaa tänä vuonna viimeistään maanantaina 15.4.  


Virpi Pekkalan pääsiäismerkeistä välittyy hyväntuulisuus

Tämän vuoden pääsiäismerkit on suunnitellut tuhansista postikorteistaan tunnettu taiteilija Virpi Pekkala. Pääsiäisleikit-postimerkkien pääosassa seikkailevat pääsiäisnoita, -pupu ja -tipu. Nämä sympaattiset hahmot kertovat touhukkaan ja hyväntuulisen pääsiäistarinan.  

– Toisessa merkissä pikku noita kiikkuu pajunkissalla niin innoissaan, että meinaa lentää ilmaan. Toisessa merkissä pupu kokee yllätyksen, kun pääsiäismunakuormasta kuoriutuukin tipu kesken kuljetushommien.

Pääsiäismerkkien kuvamaailma ilahduttaa ja nostaa hymyn huulille.

– Mielestäni näitä merkkejä voi tulkita niin, että pääsiäistä voi kukin viettää omalla tavallaan. Toisille pääsiäiseen kuuluu kokoontuminen yhteisen pöydän ääreen läheisten kanssa, kun puolestaan toisille vaikkapa kevätretki metsään tai hiljentyminen muutoin, sanoo Postin tuotepäällikkö Johanna Rouhe.


Korttien askartelusta perheen yhteinen ajanviete

Pääsiäiskortin voi ostaa kaupasta, lähettää kännykästä Postikortti-sovelluksella tai askarrella itse. Askartelu on mukava ajanviete koko perheelle.

– Kortteja voi askarrella vaikkapa viikonlopun aktiviteettina. Askartelussa pääsevät niin nuoremman kuin vanhemman kädentaidot kehittymään. Yhdessä korttien kirjoittaminen ja postittaminen tuo myös tämän kansalaistaidon tutuksi perheen pienimmille, sanoo Rouhe.

Itse askarreltu kortti on hyvä lähettää kirjekuoressa, jotta korttiin liimatut osat pysyvät paikallaan. Kirjekuori ei tuo lisää hintaa kortin postitukseen.


Keksi pääsiäismerkkien hahmoille vuorosanat ja osallistu korttikilpailuun

Maanantaina 1.4. ilmestyneestä Postisesta löytyy korttikilpailu, jossa pääsiäismerkkien noita, pupu ja tipu kaipaavat vuorosanoja. Kirjoita hahmoille vuorosanat puhekupliin, leikkaa hahmot ja puhekuplat irti Postisesta ja liimaa ne korttiisi. Postita postimerkein varustetut kortit osoitteeseen Posti Oy, Pääsiäisarvonta, PL 7230, 00002 HELSINKI. Kortit tulee postittaa viimeistään 15.4. Parhaat vuorosanat palkitaan postimerkkiarkilla, jonka arvo on 15 €. Voit tulostaa Postisen askartelumateriaalit myös osoitteesta www.posti.fi/paasiaisarvonta.   


Lisätietoja:
                         


Kuvamateriaalia median käyttöön
:

http://digilibrary.posti.com/l/xzVTPg8wTw2n


Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:

www.posti.fi/ostoksille