Posti mukana Operaatio Ankassa – 10 vuotta täyttäville lapsille lahjaksi kuukauden Aku Ankka -lehdet

07.01.2019

Posti on mukana Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n Operaatio Ankka -kampanjassa, jossa kaikille vuoden 2019 aikana 10 vuotta täyttäville lapsille lahjoitetaan kuukauden Aku Ankka -lehdet tammikuussa 2019. Myöhemmin keväällä myös kaikille Suomen ruotsinkielisille 10 vuotta täyttäville lapsille lahjoitetaan kuukauden Kalle Anka -lehdet.


Lukutaito turvaa jatko-opinto- ja työelämätaitojen kehittymistä sekä suomalaisen työn kilpailukykyä. Sen ylläpitämisen ja edistämisen ei tule olla vain koulun harteilla. Oivaltavasta kielenkäytöstään tunnettu Aku Ankka on jo vuosien ajan innostanut lapsia lukemisen äärelle. Posti on jakanut Aku Ankat suomalaisille tilaajille alusta asti eli vuodesta 1952 alkaen. Operaatio Ankan tavoitteena on kannustaa lapsia lukemaan ja korostaa lukemisen merkitystä osana perheiden arkea. Uskomme, että kaikki lähtee lukutaidosta. 

”Kimmoke lukemiseen voi tulla mistä vain – joillekin se on sarjakuva, toisille pidempi tarina. Meistä on hienoa olla mukana innostamassa lapsia lukemaan. Suomi menestyy, kun lukutaidosta pidetään yhdessä huolta. Hyvä lukutaito on vankka perusta tiedon täyteisessä digiarjessa kasvamiselle”, sanoo Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn.

EK:n kampanjassa on mukana Postin lisäksi 12 yritystä ja yhteisöä eri toimialoilta. Kampanjan suojelijana toimii Rouva Jenni Haukio.

Kampanjassa tässä vaiheessa mukana olevat yritykset ja yhteisöt ovat Postin lisäksi Sanoma, ABC-ketju, Supercell, Elisa, OP, Nordea, Veikkaus, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Fortum, LähiTapiola, Aktia ja Tela.

Teko tulee kevään aikana näkymään laajasti sekä EK:n että yritysten ja yhteisöjen kanavissa muun muassa Aku Ankka -henkisten kuvitusten kautta, joissa eri alojen vaikuttajat jakavat omia lukukokemuksiaan. Teolla halutaan herättää keskustelua suomalaisten lukutaidosta ja perheiden lukemisasenteista sekä hyvän luku- ja kirjoitustaidon merkityksestä jatko-opintojen, työelämän ja elämänhallinnan kannalta.

Lisätietoja Postin mukanaolosta Operaatio Ankassa: Postin mediadesk

Lisätietoja Operaatio Ankasta: ek.fi/operaatioankka