Munkkivuoren postiin viikon ympäri palvelevat pakettiautomaatit – muut palvelut siirtyvät maaliskuussa Töölön postiin

10.01.2019

Posti tarjoaa verkkokaupan kasvuun jatkuvasti nopeampia ja monipuolisempia palveluvaihtoehtoja. Digitaaliset palvelut yhdistettyinä pitkin aukioloajoin palveleviin automaatteihin tekevät pakettien noutamisesta ja lähettämisestä entistä sujuvampaa.

Munkkivuoren ostoskeskuksen posti muuttuu pakettipalveluita tarjoavaksi itsepalvelupostiksi 2.3.2019. Pakettipalvelujen saatavuus paranee automaateilla, jotka palvelevat viikon jokaisena päivänä ma-su klo 07-22.30.

− Kehitämme palvelumallia, koska Munkkivuoren myymälä on ollut asiointimääriltään Helsingin pienin eikä alueelta ole löytynyt kumppania jatkamaan postipalvelujen tarjoamista. Suurin osa asioinnista koskee pakettien noutoa. Teemme siitä Munkkivuoressa mahdollisimman helppoa tuomalla asiakkaiden käyttöön pakettiautomaatit ja nykyistä laajemmat aukioloajat, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen kertoo.

Automaatit otetaan Munkkivuoren postissa käyttöön jo 11.2., jolloin valtaosa lähetyksistä voidaan noutaa automaateista. Muut palvelut päättyvät postissa perjantaina 1.3. klo 14. Munkkivuoren postinumeroalueen kirjeet ja muut lähetykset, jotka eivät sovellu automaatteihin, ohjautuvat tämän jälkeen Töölön postiin. Alueen asiakkaat saavat lähempänä muutosta tiedon kotiin kirjeellä.

Automaatit ovat suosituin tapa noutaa lähetyksiä. Ne mahdollistavat paketin noutamisen sekunneissa, ja niistä voi lähettää verkossa tai OmaPosti-sovelluksella valmiiksi maksettuja paketteja. Postin henkilöstö on opastamassa asiakkaita digitaalisten palvelujen ja automaatien käytössä 15.3. asti arkisin klo 10-18. Automaatteihin tulee kaikkiaan 306 lokeroa.

Munkkivuoren ostoskeskuksen monet liikkeet myyvät postimerkkejä ja kirjelaatikko sekä postilokerot säilyvät tutuilla paikoillaan. Munkkivuoren S-marketin automaatti on edelleen asiakkaiden käytössä. Valmiiksi maksettuja lähetyksiä voi lähettää automaattien lisäksi Munkkiniemen puistotien R-kioskin Postin noutopisteestä, joka myy myös pakkaustarvikkeita. Postin noutopiste palvelee myös K-Market Pikku Huopalahdessa Tilkankadulla. Postilta voi tarvittaessa tilata lähetyksen kotiinkuljetuksen lisäpalveluna.

Töölön posti alkaa palvella myös lauantaisin – palvelujen saatavuus lisääntyy jopa 55 tunnilla viikossa

Töölön postin palvelua laajennetaan 25.2. alkaen sekä arki-iltaisin että lauantaisin. Lisäksi postin myymälän palvelun rinnalle tulevat automaatit, jotka ovat avoinna viikon jokaisena päivänä. Postin henkilökunta palvelee jatkossa myös lauantaisin.

Töölön posti, os. Linnankoskenkatu 14, 00250 Helsinki 
Avoinna 25.2.2019 alkaen: ma-pe klo 9-20 ja la klo 10-15. Töölön postiin tulevat automaatit ovat asiakkaiden käytettävissä viikon jokaisena päivänä: ma-su klo 7-22.

Helsingin keskustan pääpostin yhteyteen avataan 28.1. niin ikään itsepalvelualue, jossa otetaan käyttöön maailman suurin, 412 lokeroinen pakettiautomaatti.

Valinnanvaraa pakettien noutopaikoissa

Nykyisin postiasioinnista suurin osa koskee pakettien noutamista, mikä ei ole enää samalla tavalla sidottua tiettyyn postiin kuin aiemmin. OmaNoutopiste-valinnalla asiakas voi ohjata paketteja sopivimpaan Postin automaattiin, postiin arkireittinsä varrella tai lomalla vaikkapa mökkipaikkakunnalle. Valinnan voi tehdä OmaPosti-sovelluksella tai verkossa posti.fi/ohjaus.

Postin verkostoon kuuluu noin 900 postia ja yli 1 000 automaattia. Posti kasvattaa myös tänä vuonna suosittujen automaattien määrää. Automaatin voi saada myös omaan taloyhtiöön tai yrityksen kiinteistöön.

Pakettien postimaksun voi maksaa edullisimmin etukäteen OmaPosti-sovelluksella tai verkossa ja samalla voi varata automaatista lokeron, johon lähetyksen voi jättää kuljetettavaksi. Valmiiksi maksetun paketin voi jättää myös mihin tahansa postiin Helposti-koodilla, eikä osoitekorttia tarvitse täyttää. Lisätietoa palvelusta: posti.fi/lahettaminen.

Yritykset voivat tarvittaessa tilata Postin nouto-jakelupalvelun, jossa lähetykset viedään ja noudetaan suoraan yrityksistä. Yritysten lähettämistarpeissa palvelevat muun muassa yrityspisteet Konalassa ja Ilmalassa.

Kaikki Postin palvelupisteet näkyvät kartalla: posti.fi/kartta.