Maailman suurin pakettiautomaatti avattiin Helsingissä

28.01.2019

main_image

Maailman suurin pakettiautomaatti avattiin tänään 28.1.2019 Helsingin Elielinaukiolla sijaitsevan Postitalon myymälässä. Kyseessä on itsepalvelualue, jossa pakettiautomaatti on asiakkaiden käytössä jatkossa joka päivä.

Pääpostin pakettiautomaatissa on lokerikkoseinää yli 40 metrin verran – tietojemme mukaan kyseessä on siis Suomen, ja ehkäpä jopa maailman suurin pakettiautomaatti.

"Pääpostin valtavassa pakettiautomaatissa on lokeroita yhteensä 412”, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo

Posti tekee verkkokaupan puolella ennätyksiä toisensa perään, sillä joulukuussa ylitettiin historian kovin viikoittainen pakettivolyymi, kun Postin kautta kulki yli 1,3 miljoonaa pakettia.

Ennätystahti on seurausta monesta asiasta. Ensinnäkin siitä, että verkkokauppa kasvaa voimakkaasti. Toisaalta ennätykseen vaikuttaa myös se, että suomalaiset pitävät pakettiautomaateista ja ohjaavat niihin mielellään lähetyksiään. Suomessa pakettiautomaatit ovat suositumpia toimituspaikkoja kuin muualla Euroopassa.

”Postin automaattiverkosto on yksi Euroopan suurimmista. Verkostossamme on jo 1 000 automaattia ja tarkoituksenamme on kasvattaa automaattien määrä tänä vuonna 1 500 kappaleeseen. Automaattien kautta kulkeneiden lähetysten määrä kasvoi vuonna 2018 noin 22 prosenttia ja uskomme kasvun jatkuvan”, Huttunen kertoo.

Tiesitkö, että: