LUMENE Group ulkoistaa varastotoimintansa Postille

07.02.2019

Kosmetiikka- sekä kampaamoalan hiustuotteita valmistava Lumene Group ulkoistaa varastotoimintonsa Postille. Uuden yhteistyön myötä 21 Lumenen varastossa työskentelevää henkilöä siirtyy vanhoina työntekijöinä Postin sisälogistiikkaan erikoistuneeseen tytäryhtiöön, Flexo Palveluihin. Muutoksella ei ole henkilöstövaikutuksia. Sopimus astuu voimaan helmikuussa 2019.

”Alkavan yhteistyön vahvuus on erityisesti Postin joustavuus. Postin toimintamalli tarjoaa meille mahdollisuuden laajentaa tai supistaa tilan tarvetta kulloistenkin tarpeidemme mukaan ja huomioi kausivaihtelut. Olemme jo aiemmin aloittaneet yhteistyön Postin kanssa verkkokauppatoimitusten osalta ja nyt onkin hienoa päästä syventämään hyvin alkanutta kumppanuutta. Näen yhteistyön ulkoisen logistiikkakumppanin kanssa luovan uusia mahdollisuuksia sekä Lumenelle että yhteistyön mukana Postille siirtyville työntekijöille”, sanoo Lumenella lokakuussa aloittanut toimitusjohtaja Johan Berg.

Postin Logistiikan ulkoistusratkaisuista vastaava liiketoimintajohtaja Harri Kämppä toivottaa Lumenen ja siirtyvän henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Postiin.

”Tiivistyvä yhteistyö maailmanlaajuisesti tunnetun Lumenen kanssa on meille suuri kunnia. Tarjoamme Lumenelle logistiikan ulkoistukseen kokonaisratkaisut joustavasti ja tehokkaasti, sekä työntekijöille työtä. Uskon, että palvelukokonaisuutemme, eli varastointi, tuotteiden keräily-, pakkaus- ja lähetys- sekä kuljetuspalvelut niin verkkokaupan kuin jälleenmyyntiverkoston tarpeisiin kasvattaa Lumenen kyvykkyyttä palvella asiakkaitaan erityisesti sesongeissa nopeammin ja joustavammin”, Kämppä kertoo.

Tehokkuutta ja kustannussäästöjä työtiloja keskittämällä

Varastotoimintojen ulkoistus on osa Lumene Groupin laajempaa työskentelytilojen optimointiprosessia. Varaston ulkoistuksen myötä Lumenen Kauklahdessa sijaitsevan pääkonttorin tilat puolittuvat, kun kaikki toiminnot keskitetään Lasikujan puoleisiin toimitiloihin.

”Lumenella on ollut turhan suuret tilat Kauklahdessa, mikä on rasittanut kustannusrakennettamme. Nykyisen vuokrasopimuksemme loppuessa vuoden 2019 lopussa olemme tarkastelleet tarvettamme ja päättäneet, että jatkossa keskitämme kaiken toimintamme Lasikuja 2:n, missä mm. tuotanto- sekä toimistotilamme ovat sijainneet tähänkin saakka. Henkilöstöllemme tilojen puolittuminen ei siis tule aiheuttamaan suuria päivittäisiä muutoksia”, Berg kertoo.

 

Lisätietoja:

Jenny Paulamäki, Global Head of PR and Communications
jenny.paulamaki@lumene.com
+358 50 3491 733

Postin MediaDesk
puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00-16.00)

Lumenesta

Lumene Group on liikevaihdoltaan 70m+ euron kauneusalan yritys, joka kehittää ja valmistaa ensiluokkaisia Lumene-ihonhoito- ja meikkituotteita sekä erityisesti kampaamoalalle kehitettyjä korkealaatuisia Cutrin-hiustuotteita. Espoon pääkonttorin lisäksi Lumene toimii Pohjoismaissa, Venäjällä sekä Amerikassa. Uusimmat markkinat ovat Iso-Britannia sekä Kiina, joissa toimitaan verkkokauppakumppaneiden (FeelUnique, Look Fantastic, Tmall) kautta. Tuotteet kehitetään ja suurimmaksi osaksi valmistetaan Suomessa yrityksen Espoon tehtaalla. Yritys työllistää kansainvälisesti noin 400 henkilöä.