Lakon aikaisesta lähetyssumasta purettu jo yli puolet

10.12.2019

- Olemme päässeet purkamaan tilannetta ripeästi ja tällä hetkellä yli puolet lakon aikana meillä säilytyksessä olleista lähetyksistä on saatu eteenpäin eli uuden postin mukana vastaanottajille. Alueelliset erot voivat olla kuitenkin merkittäviä. Lähetykset ovat olleet koneellisesti lajiteltavia ja se on nopeuttanut tilannetta, kertoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Tämän hetkisen arvion mukaan lakon takia viivästyneet kirjeet, aikakauslehdet ja mainokset saadaan valtaosin perille viimeistään jouluun mennessä. Pieni osa lähetyksistä voi viivästyä tammikuun puolelle asti. Arvio täsmentyy, kun työ postinjakelussa etenee.

- Lakon aikana säilytyksessä olleet tuotteet otetaan käsittelyyn kuljetuksessa, lajittelussa ja jakelussa sellaisessa järjestyksessä, mikä nopeuttaa mahdollisimman paljon kaikkien lakon vuoksi viivästyneiden lähetysten kulkua. Teemme kaikkemme, jotta suma saadaan purettua mahdollisimman pian.

Paketit kulkevat palvelulupauksemme mukaisessa aikataulussa. Paketeissa on seurantatunnus, ja kulkua voi itsekin seurata puhelimella OmaPosti-sovelluksen avulla tai Postin verkkosivuilla posti.fi.

Joulupostin käsittely on alkanut ja lähetykset liikkuvat sujuvasti

Postin kaikki palvelut ovat käytössä ja joulupostin käsittely on jo alkanut. Joulukortit ja paketit kulkevat normaalissa aikataulussa.

Postin perinteinen punainen postituskuori joulukorttien lähettämiseen jaettiin koteihin jo marraskuun alkupuolella. Punaisia kuoria on saatavilla veloituksetta myös Postin palvelupisteistä. Niitä on myös joissakin kaupoissa joulukorttien yhteydessä. Ulkomaille lähetettävien pakettien ja joulutervehdysten lähettäminen on nyt ajankohtaista. Joulupostimerkit ovat olleet myynnissä jo tovin. Muistahan lähettää joulupostimerkillä varustetut joulukortit viimeistään huomenna keskiviikkona 11.12.

Tietoa ja ohjeita kaikkeen joulupostittamiseen sekä joulupostin viimeiset lähetyspäivät löytyvät kootusti verkkosivuiltamme osoitteesta posti.fi/joulu

- Joulu on tärkeä ja perinteinen aika muistaa ystäviä ja perhettä. Joulu on vuoden tärkein aika myös meille postilaisille. Olemme iloisia siitä, että rinnallamme työskentelee tänäkin jouluna noin 3 000 jouluapulaista. Meitä postilaisia jouluntekijöitä on yhteensä noin 20 000 palvelemassa asiakkaitamme, kertoo Jarmo Ainasoja.