Lakon aikaisesta lähetyssumasta purettu jo valtaosa

13.12.2019

- Olemme purkaneet postisumaa ripeästi ja tällä hetkellä valtaosa lakon aikana meillä säilytyksessä olleista lähetyksistä on saatu eteenpäin eli uuden postin mukana vastaanottajille. Tämän hetkisen arvion mukaan myös loput lakon takia viivästyneistä kirjeistä, aikakauslehdistä ja mainoksista saadaan perille ensi viikon aikana tai viimeistään jouluun mennessä. Pieni osa Espoon Kilossa ja Helsingin Vallilassa käsiteltävistä lähetyksistä voi viivästyä tammikuulle. Arvio täsmentyy vielä, kun työ postinjakelussa etenee. Jaamme postia osassa Suomea myös huomenna lauantaina, kertoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Lakon aikana säilytyksessä olleet tuotteet otetaan käsittelyyn kuljetuksessa, lajittelussa ja jakelussa sellaisessa järjestyksessä, mikä nopeuttaa mahdollisimman paljon kaikkien lakon vuoksi viivästyneiden lähetysten kulkua. Teemme kaikkemme, jotta myös loput sumasta saadaan purettua mahdollisimman pian.

Paketit kulkevat palvelulupauksemme mukaisessa aikataulussa. Paketeissa on seurantatunnus, ja kulkua voi itsekin seurata puhelimella OmaPosti-sovelluksen avulla tai Postin verkkosivuilla posti.fi.

Joulupostin käsittely on hyvässä vauhdissa ja lähetykset liikkuvat sujuvasti

Postin kaikki palvelut ovat käytössä ja joulupostia lajitellaan ja jaetaan sujuvasti. Joulukortit ja paketit kulkevat normaalissa aikataulussa.

Tietoa ja ohjeita kaikkeen joulupostittamiseen sekä joulupostin viimeiset lähetyspäivät löytyvät kootusti verkkosivuiltamme osoitteesta posti.fi/joulu

- Joulu on tärkeä ja perinteinen aika muistaa ystäviä ja perhettä. Joulu on vuoden tärkein aika myös meille postilaisille. Olemme iloisia siitä, että rinnallamme työskentelee tänäkin jouluna noin 3 000 jouluapulaista. Meitä postilaisia jouluntekijöitä on yhteensä noin 20 000 palvelemassa asiakkaitamme, kertoo Jarmo Ainasoja.