PAU:n lakot vaikeuttavat postinkulkua koko maassa – sanomalehtien varhaisjakelu, varasto- ja rahtipalvelut sekä Postin palvelupisteet palvelevat normaalisti

07.11.2019

Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n välisiä työehtosopimusneuvotteluita jatkettiin torstaina 7.11. valtakunnansovittelijan johdolla. Neuvotteluissa ei löytynyt ratkaisua, joten PAU:n ilmoittama lakko alkaa ensi maanantaina. Neuvotteluja jatketaan 13.11.

- PAU:n ilmoituksen mukaan lakko alkaa maanantaina 11.11. klo 6.00 ja jatkuu sunnuntaihin 24.11. klo 24. Lakko koskee osaa Postin palveluista ja vaikeuttaa postinkulkua. Arviot vaikutuksista täsmentyvät ja tiedotamme niistä päivittäin. Teemme kaikkemme, jotta lakon vaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi, kertoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Tämän hetkinen arvio PAU:n lakon vaikutuksista

PAU:n antaman lakkoilmoituksen tietojen perusteella Posti arvioi, että painettujen lähetysten (kirjeet, aikakauslehdet, mainokset) jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä. XXS-koon paketti kulkee Postin kirjeprosessissa, joten näiden toimituksissa voi olla viikkojen viiveitä. Paperilomakkeella tehtyjen postin ohjausta koskevien toimeksiantojen (osoitteenmuutos, jakelun keskeytys, määräaikainen edelleenlähetys) kulku voi viivästyä. Suosittelemme näiden toimeksiantojen tekemistä verkkopalvelussa www.posti.fi/yhteystietoni.

Sanomalehtien varhaisjakelu ja Postin palvelupisteet toimivat normaalisti. Postin varastopalvelut toimivat työtaisteluista huolimatta normaalisti ja rahtipalveluissa ei ole odotettavissa merkittävää viivettä.

PAU on rajannut lakon ulkopuolelle turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt (mm. ruoka-, elintarvike-, ruokakassi-, lääke-, sairaala- ja muut vastaavat paikalliset ja valtakunnalliset terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset). - Posti edellyttää PAU:n kantavan vastuunsa ja huolehtivan osaltaan siitä, että näiden erittäin tärkeiden lähetysten normaali kulku turvataan, Ainasoja toteaa.

Lakon mahdollisista vaikutuksista Postin palveluihin kerrotaan Postin nettisivuilla ja Twitterissä. Tiedotteet löytyvät osoitteesta posti.fi maanantaista 11.11. lähtien. Ne julkaistaan päivittäin noin klo 12 ja 18.

- Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja olemme erittäin pahoillamme PAU:n aiheuttamasta epävarmuudesta ja häiriöistä. Lakon alkaessa teemme kaikkemme, että lähetykset kulkevat perille vastaanottajille, vaikkakin viiveellä, sanoo Jarmo Ainasoja.