Lahden seimikaupungin erikoisleima otetaan käyttöön 2. joulukuuta

28.11.2019

Lahdessa järjestetään tänä jouluna jälleen perinteinen seimitapahtuma, jonka oma erikoisleima otetaan käyttöön maanantaina 2. joulukuuta. Posti erikoisleimaa kaikki joulutervehdykset, jotka on jätetty 2.–19. joulukuuta Vapaudenkatu 6:ssa sijaitsevaan kirjelaatikkoon. Itsenäisyyspäivänä 6.12. ja sunnuntaina 8.12. ja 15.12. jätetyt lähetykset leimataan seuraavana arkipäivänä.

Seimileima kuvaa tänä vuonna pyhää perhettä ja raamattua, jonka kannessa on risti ja teksti BIIBBAL. Kyseessä on raamatun pohjoissaamenkielinen käännös, joka on tuotettu 20 vuoden aikana yhteispohjoismaisena projektina. Syyskuun 1. päivänä 2019 käyttöön otettu uusi raamattu korvaa aiemman käännöksen 1800-luvun lopulta.

Seimileimoja on julkaistu vuodesta 2005 lähtien vuosittain. Tänä vuonna viidettätoista kertaa julkaistavan seimileiman on suunnitellut aiempien vuosien tapaan heraldikko Tapani Talari.

Lahden postimerkkikerholla oma leimauspiste ja näyttely

Myös Lahden postimerkkikerho osallistuu seimitapahtumaan omalla leimauspisteellä, joka palvelee Vapaudenkatu 6:n tiloissa 2.12.–19.12. maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10–15, torstaisin kello 10–16 ja lauantaisin kello 10–15. Leimaaja on varmimmin paikalla puolenpäivän jälkeen. Itsenäisyyspäivänä perjantaina 6.12. ei ole leimausta.

Postimerkkikerhon palvelupiste myy myös joulukortteja ja joulupostimerkkejä. Marian Kammarin aulassa on esillä lisäksi Lahden postimerkkikerholaisten kokoelmista koottu jouluaiheisten postikorttien ja -merkkien näyttely.

Joulutervehdyksien viimeiset postituspäivät

Kotimaan joulutervehdykset (1,10 €) tulee postittaa joulun ikimerkillä kirjelaatikkoon viimeistään keskiviikkona 11.12. kello 24 mennessä.

Kotimaan ikimerkillä (1,60 €) varustetut joulutervehdykset jaetaan jouluksi perille, jos ne postitetaan tiistaihin 17.12. mennessä kirjelaatikkojen tyhjennysaikataulujen mukaan.

Ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten lähetyspäivät löytyvät Postin joulusivustolta posti.fi/joulu.

Kuvamateriaalia medioiden käyttöön >>