Hankalat keliolosuhteet viivästyttävät osittain tämän päivän postinjakelua ja lakon aikaisen suman purkua eri puolilla Suomea

05.12.2019

Haastavat keliolosuhteet eri puolilla Suomea viivästyttävät osittain postinkulkua. Tilanne vaikuttaa myös lakon aikana kertyneen suman purkamiseen, kun lakon takia viivästyneitä lähetyksiä ei saada jaettua tämän päivän postin mukana.

- Eri puolilla Suomea tiet ovat jäiset ja erittäin liukkaat tällä hetkellä. Huono ajokeli on riski, mikä pitää huomioida kanssakulkijoiden ja työturvallisuuden vuoksi. Ajonopeuksia vähennetään ja osa jakelureiteistä pystytään hoitamaan normaalia myöhemmin, osa postista voi jäädä valitettavasti jopa jakamatta, kertoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Keliolosuhteet vaikuttavat myös lakon aikaisen suman purkamiseen

- Olemme päässeet purkamaan tilannetta ripeästi ja tällä hetkellä keskimäärin noin 40 % lakon aikana meillä säilytyksessä olleista lähetyksistä on saatu eteenpäin eli uuden postin mukana vastaanottajille. Alueelliset erot voivat olla kuitenkin merkittäviä. Lähetykset ovat olleet koneellisesti lajiteltavia ja se on nopeuttanut tilannetta. Valitettavasti huonot keliolosuhteet hidastavat osittain myös näiden lähetysten kulkua, Ainasoja kertoo.

Tämän hetkisen arvion mukaan lakon takia viivästyneet kirjeet, aikakauslehdet ja mainokset saadaan valtaosin perille viimeistään jouluun mennessä. Pieni osa lähetyksistä voi viivästyä tammikuun puolelle asti. Arvio täsmentyy, kun työ postinjakelussa etenee.

- Lakon aikana säilytyksessä olleet tuotteet otetaan käsittelyyn kuljetuksessa, lajittelussa ja jakelussa sellaisessa järjestyksessä, mikä nopeuttaa mahdollisimman paljon kaikkien lakon vuoksi viivästyneiden lähetysten kulkua. Teemme kaikkemme, että tilanne normalisoituu mahdollisimman pian.

Paketit kulkevat palvelulupauksemme mukaisessa aikataulussa. Pienessä määrässä lakon aikana säilytyksessä olleista paketeista voi olla joillakin paikkakunnilla muutaman päivän viive. Paketeissa on seurantatunnus, ja kulkua voi itsekin seurata puhelimella OmaPosti-sovelluksen avulla tai Postin verkkosivuilla posti.fi.

Joulupostin käsittely on alkanut ja lähetykset liikkuvat hyvin

Postin kaikki palvelut ovat käytössä ja joulupostin käsittely on jo alkanut. Joulukortit ja paketit saadaan perille normaalissa aikataulussa.

Postin perinteinen punainen postituskuori joulukorttien lähettämiseen on saapunut moneen kotiin. Punaisia kuoria on saatavilla veloituksetta Postin palvelupisteistä. Niitä on myös joissakin kaupoissa joulukorttien yhteydessä. Ulkomaille lähetettävien pakettien ja joulutervehdysten lähettämiseen on hyvä myös jo valmistautua. Myös joulupostimerkit ovat myynnissä.

Tietoa ja ohjeita kaikkeen joulupostittamiseen sekä joulupostin viimeiset lähetyspäivät löytyvät kootusti verkkosivuiltamme osoitteesta posti.fi/joulu

- Joulu on tärkeä ja perinteinen aika muistaa ystäviä ja perhettä. Joulu on vuoden tärkein aika myös meille postilaisille. Olemme iloisia siitä, että rinnallamme työskentelee tänäkin jouluna noin 3 000 jouluapulaista. Meitä postilaisia jouluntekijöitä on yhteensä noin 20 000 palvelemassa asiakkaitamme, kertoo Jarmo Ainasoja.