Kasvu Openin Verkkokaupan Kasvupolulle valittiin 15 yritystä

16.04.2019


Kuvassa: Postin Jouni Lamberg ja takana Ilona Leppälä (Oscar Software) ja Markus Laurio (Paytrail), heitä haastattelee Aava & Bang Oy:ltä Teemu Kankainen.

Tällä kaudella ensimmäistä kertaa järjestettävälle Verkkokaupan Kasvupolulle haki 91 yritystä. Mukaan Kasvu Open -sparraukseen valittiin 15 yritystä.

Valitut yritykset ovat Chia de Gracia OyCHOICE Finland Oy ja G Beauty Lab Oy HelsingistäAniverse Oy ja Saurum Osakeyhtiö KuopiostaKOTO Designmarket Jyväskylästä, Taitonetti Oy ja Pro Nutrition Finland Oy Oulusta, Decora House Oy Ylöjärveltä, Carccu Sastamalasta, Hevari Oy Heinolasta, Juomatarviketukku Lappo Oy Piikkiöstä, Preeco Trading Oy Lahdesta, Suomen Tukkumyynti Oy Tampereelta ja Oy Diabet Ab Maskusta.  

Tuomariston jäsen, Oscar Softwaren eCommerce - liiketoimintayksikön päällikkö Ilona Leppälä sanoo, että runsaan hakemusmäärän perusteella Verkkokaupan Kasvupolku oli jo aikakin järjestää.

"Valitsimme mukaan Kasvupolulle yrityksiä, joiden into, palo ja omistautuminen tuli läpi hakemuspapereista. Pyrimme valitsemaan yrityksiä, joilla on jo kasvutarinaa, mutta myös tulevaisuutta."

Tuomariston jäsen, Paytrail Oyj:n toimitusjohtaja Markus Laurio sanoo, että valintaa vaikeutti yritysten eriasteisuus. 

"Osa yrityksistä on vasta idean tasolla, kun taas osa kuuluu kotimaisten verkkokauppojen parhaimpaan prosenttiin. Painotimme valinnassa näyttöä kasvusta tai selkää potentiaalia kasvaa."

Tuomariston jäsen, Postin Paketti ja verkkokauppaliiketoiminnan strategiasta vastaava Maiju Fernelius ilahtui siitä, että hakemuksia tuli monilta toimialoilta.

”Hakemuksiin oli ilo perehtyä. Huomioimme valinnassa niitä, joiden hakemuksista välittyi niin halu kuin aito mahdollisuus kehittää ja kasvattaa liiketoimintaa. Jatkoon päässeiden valinta ei ollut helppoa, mutta pyrimme valitsemaan mukaan sellaisia, joissa on selkeää kasvupotentiaalia.” 


Kuvassa: Maiju Fernelius Postilta

Leppälän, Laurion ja Ferneliuksen lisäksi tuomaristoon kuuluivat Jarno Lahtinen (Oscar Software) Suvi Tikkanen (Paytrail) ja Seppo Sneck (Largo Capital).

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan kahdessa Kiitoratapäivässä Tampereella 7.5. ja Helsingissä 4.6. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa Kasvupolun aikana yhteensä 10 asiantuntijaa 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Tuomaristo valitsee Kasvupolun päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2019 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.