Lähes kaikki joulupostit on saatu jaettua tänään – paketteja voi noutaa vielä aattonakin

23.12.2019

Läheisten muistaminen jouluna on monelle tärkeää. Muistamisia lähetetään Postin kautta eniten juuri joulun aikaan, joka on postilaisille vuoden suurin ja tärkein sesonki. Joulun ajan lähetykset jaetaan vastaanottajille tämän illan aikana. Erittäin pieni osa viime hetken jouluposteista, käytännössä noin kymmenen reittiä, jaetaan poikkeuksellisesti huomenna jouluaattona sairauspoissaolojen vuoksi. Paketteja voi noutaa nouto- ja palvelupisteistä vielä aattonakin.

Joulupaketteja on lähetetty jälleen runsaasti. Viikoilla 49-51 saavutettiin kolme miljoonan paketin viikkoa peräkkäin. Suomi on edelleen perinteiden ylläpitäjä joulukorttien lähettämisessä verrattuna moniin muihin Euroopan maihin. Miljoonat perinteiset joulukortit tai -kirjeet ovat digitaalisten viestien yleistymisestä huolimatta ilahduttaneet saajiaan.

- Kiitän meidän kaikkien postilaisten puolesta kaikkia asiakkaitamme luottamuksesta ja hyvin sujuneesta joulusta. Joulu on meille postilaisille kunnia-asia ja hyvä joulumieli tulee onnistumisista ja tyytyväisistä asiakkaista. Meitä jouluntekijöitä on ollut tänäkin vuonna eri tehtävissä noin 20 000, sanoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Kaikki ajallaan postitetut joulutervehdykset perillä viimeistään aattona – osoiteselvityksen kautta kulkevat kortit ja kirjeet pyritään jakamaan uuteenvuoteen mennessä

Loput määräaikoihin mennessä postitetuista joulutervehdyksistä eli korteista ja kirjeistä jaetaan perille tänään. Muutama yksittäinen reitti, käytännössä noin kymmenen reittiä, jaetaan poikkeuksellisesti huomenna jouluaattona sairauspoissaolojen vuoksi.

- Postilaatikolla kannattaa käydä vielä katsomassa tänään ja huomenna, sillä jaamme posteja tänään vielä iltaan asti ja huomenna aamupäivällä, Jarmo Ainasoja kertoo.

Lähetykset, joissa on väärä tai puutteellinen osoite, käyvät läpi Postin osoiteselvityksen. Osoiteselvitystä on tehty koko joulunalusajan. Tänäkin jouluna Postin osoiteselvityksessä on noin 50 000 joulutervehdystä.

- Postinjakelussa oikea osoite on tärkein tieto, sen perusteella me jaamme lähetykset. Teemme kaikkemme, että oikea osoite saadaan selvitettyä mahdollisimman nopeasti. Tavoitteenamme on jakaa osoiteselvitettävät kortit sekä kirjeet vastaanottajille jo uuteenvuoteen mennessä, Jarmo Ainasoja sanoo.

Tilatut paketit on toimitettu palvelupisteisiin – paketteja voi noutaa vielä aattonakin

Tänä jouluna asiakkaita palvelee 1 700 Postin automaattia sekä yli sata joulun ajan noutopistettä. Paketteja on noudettavissa automaattien lisäksi myös posteista. Postin omat myymälät palvelevat aatonaattona 23.12. klo 21 asti. Helsingin pääposti on lisäksi avoinna jouluaattona klo 8-12. Postipalveluja tarjoavat myös sadat Postin kumppaniyritykset laajoin aukioloajoin. Kaikki Postin palvelupisteet ja aukioloajat löytyvät osoitteesta posti.fi/fi/palvelupisteet-kartalla.

Me postilaiset toivotamme kaikille hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta! Palvelemme asiakkaitamme jälleen joulupyhien jälkeen.