Virpi Pekkalan hyväntuuliset tonttupostimerkit tekevät joulun

30.10.2019

Posti julkaisee keskiviikkona 6. marraskuuta Virpi Pekkalan suunnittelemat joulupostimerkit, joiden hyväntuuliset tonttuhahmot ovat tuttuja useimmille suomalaisille.

Virpi Pekkala jos joku tuntee joulun. Hän on rakastanut joulua lapsesta asti ja tehnyt joulukuvituksia mm. tuhansiin postikortteihin, lahjakääreisiin ja tekstiileihin sekä myös vuoden 2003 joulupostimerkkeihin.

Tämän vuoden joulupostimerkeissä tontut viettävät joulua perinteisellä suomalaisella kaavalla, johon kuuluvat joulusauna ja joulukonsertit.

Joulumerkkeihin liittyy myös tarina

Virpi Pekkala on tunnettu siitä, että hänen kuvituksiinsa liittyy aina joku ajatus tai tarina. Näin hän kuvailee joulupostimerkkejä:

Joulusaunojat-merkissä tonttuperhe kävelee kylpytakeissaan saunaan hämärän lumisessa maisemassa. ”Isä kantaa edellä lyhtyä ja äiti perässä saunapyyhkeitä. Tonttupoika marssii keskellä tohkeissaan saunavihdan kanssa.”

Kuva -


Joulukonsertti
-merkissä tonttupoika ja -tyttö laulavat sydämensä kyllyydestä. ”Kissa ja koira ovat katsoneet esitystä aikansa ennen kuin yhtyvät kuoroon mukaan. Nelikon ääni raikaa hämärässä talvi-illassa kauas.”

Kuva -


Talven ihmeitä
-merkissä nähdään lumiukko, jäniksiä sekä taivaalla loimottavat revontulet. ”Pakkanen on niin kova, että lumiukollakin on pipo, kaulaliina ja lapaset. Pupujussit eivät suinkaan ihastele revontulia vaan kyttäävät lumiukon porkkanasta tehtyä nenää.”

Kuva -


Joulusaunojat
-postimerkkivihkossa on 20 joulutervehdyksen ikimerkkiä.

Joulukonsertti on kotimaan ikimerkki, joka julkaistaan 10 merkin arkissa ja 5 postimerkin vihkossa.

Talven ihmeitä -arkissa on 10 ulkomaan ikimerkkiä ja Priority-tarrat.


Lumihiutaleet-postimerkki sopii kaikkiin talvisiin tervehdyksiin

Posti julkaisee 6.11. myös vaakamallisen Lumihiutaleet-postimerkin, joka sopii hyvin kaikkiin talvisiin tervehdyksiin. Hopeisena hohtavan merkin suunnittelusta vastaa AD Paula Salviander. Lumihiutaleet-arkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.

Kuva -

 

Ensipäivätapahtuma Helsingin pääpostissa 6.11. kello 13–16

Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2) järjestetään ensipäivätapahtuma keskiviikkona 6. marraskuuta kello 13–16. Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita sekä mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. Virpi Pekkala ja Paula Salviander ovat paikalla signeeraamassa töitään kello 13–15.

Kuvamateriaalia median käyttöön >>