Joulukorttien lähetyspäivämäärät lähestyvät

09.12.2019

Joulukorttien kirjoittaminen on tärkeä osa joulua. Postin ja IRO Researchin tekemän tutkimuksen mukaan joulukorttien kirjoittaminen on useimmalle tuttu perinne jo lapsuudenkodista (71 %). Joulukorttien kirjoittaminen on vakiintunut monelle omaksi, erilliseksi jouluaskareeksi: suurin osa (67 %) vastaajista kertoo kirjoittavansa kaikki joulukortit kerralla.

Lue lisää tutkimuksesta >>

Joulutervehdysten viimeiset postituspäivät

Kotimaan joulutervehdykset (1,10 €) tulee postittaa joulun ikimerkillä kirjelaatikkoon viimeistään keskiviikkona 11.12. kello 24 mennessä tai jättää Postin palvelupisteeseen viimeistään 11.12. sulkemisaikaan mennessä.

Kotimaan ikimerkillä (1,60 €) varustetut joulutervehdykset jaetaan jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 17.12. kirjelaatikoiden tyhjennysaikataulujen mukaan. Kun lisäät Plus-merkin kotimaan ikimerkin viereen, viimeinen postituspäivä on torstaina 19.12. Huomioithan kirjelaatikoiden tyhjennysajat.

Ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten lähetyspäivät löytyvät Postin joulusivuilta: posti.fi/joulu.

Oikea osoite varmistaa joulukortin perillemenon

Oikea osoite on edellytys lähetyksen sujuvalle toimitukselle. Selkeästi kirjoitetut vastaanottaja- ja osoitetiedot helpottavat joulukorttien lajittelua ja jakelua. Oikean postinumeron voit tarkistaa Postin verkkosivujen postinumerohausta.