Heikki Malinen eroaa Postin toimitusjohtajan tehtävästä, Turkka Kuusisto nimitetty väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

02.10.2019

Posti Group Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Malinen on ilmoittanut yhtiön hallitukselle eroavansa yhtiön palveluksesta 1.10.2019 lukien. Malinen on toiminut tehtävässä vuodesta 2012 alkaen.

- Kun minut valittiin tähän tehtävään, sain omistajalta kolme tavoitetta: pitää Postin toiminta kannattavana, rakentaa uutta kasvua, jolla turvataan yhtiön tulevaisuus, sekä saattaa yhtiö pörssilistauskuntoon. Nämä kaikki tavoitteet on saavutettu. Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kipeitä rakennemuutoksia, mutta myös onnistumisia ja rohkeaa uudistumista erittäin ammattitaitoisen henkilöstön avulla. Olen heille syvästi kiitollinen. Koen, että nyt on oikea hetki kiittää ja tehdä tilaa uudelle henkilölle yhtiön johdossa, Heikki Malinen perustelee päätöstään.

- Toivotan parasta menestystä kaikille Postin työntekijöille sekä seuraajalleni, Malinen jatkaa.

Postialalla on Suomessa tapahtunut valtavia muutoksia ja uudistuksia voimakkaan digitalisaatiokehityksen ja vapaan kilpailun vuoksi. Malisen johdolla Posti on muuttunut perinteisestä kirjeiden ja lehtien jakajasta kohti kansainvälisen tason logistiikka- ja palveluyritystä. Postin strategian mukaan yhtiö keskittyy ydinliiketoimintoihinsa sekä kasvualueisiin: paketteihin, verkkokauppaan ja logistiikkaan. Tammi–kesäkuussa 2019 Postin liikevaihdosta jo yli 50 prosenttia tuli paketeista ja logistiikasta.

- Olen pahoillani Heikin henkilökohtaisesta päätöksestä. Postin hallituksen näkökulmasta Posti on ollut Heikin kaudella hyvin hoidettu yhtiö, joka on kehittynyt oikeaan suuntaan. Asettamamme tavoitteet on saavutettu. Taloudelliset tuloksemme ja uudistumisemme osoittavat, että Postin strategia on ollut oikea huomioiden postialan rajun murroksen. Haluan kiittää Heikkiä Postin mittavasta uudistustyöstä ja toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä tuleville vuosille, sanoo Posti Group Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola.

Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hänelle maksetaan työsopimuksen mukainen korvaus kuuden kuukauden irtisanomisajalta vähennettynä kahden kuukauden palkalla aiemman ilmoituksensa mukaisesti.

Turkka Kuusisto Posti Group Oyj:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Posti Group Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 1.10.2019 alkaen Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtajan DI Turkka Kuusiston. Kuusisto on toiminut johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016. Yhtiön hallitus on jo käynnistänyt uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin.

- Olen iloinen siitä, että Turkka on valmis ottamaan tämän roolin ja toivotan hänelle menestystä tehtävässä, sanoo Markku Pohjola.

- Verkkokaupan kasvu ja digitalisaatiokehitys tarjoavat Postille ja sen työntekijöille uusia kasvumahdollisuuksia. Jatkamme yhtiön uudistamista yhdessä henkilöstön kanssa ja etsimme uutta kasvua erityisesti paketti ja verkkokauppa- ja logistiikkaliiketoiminnasta, sanoo Turkka Kuusisto.