Hale Okkonen on nimitetty Postin markkinointijohtajaksi

18.02.2019

Hale Okkonen on nimitetty Postin markkinointijohtajaksi. Hän aloitti työnsä vuosi sitten Postilla nimikkeellä Head Of Social Media.

Hale Okkosella on vahva markkinoinnin tausta. Ennen Postille tuloaan Hale työskenteli operaattori Telialla viiden vuoden ajan erilaisissa tehtävissä, viimeksi online-markkinointipäällikkönä. Halella on kokemusta markkinoinnista myös toiselta puolen pöytää, sillä hän on ollut yksi markkinointitoimisto Aava & Bangin perustajista.

"Posti on juuri nyt verkkokauppa-alan murroksessa Suomen kiinnostavin työpaikka. Tuomme tarjolle yhä nopeampia ja monipuolisempia kuljetusvaihtoehtoja, ja panostamme yhä enemmän asiakaskokemukseen sekä digitaalisiin- ja itsepalveluihin, joita suomalaiset verkkoshoppailijat selkeästi suosivat. Tätä murrosta saan olla itsekin sanoittamassa Postin markkinointijohtajan roolissa", Hale kertoo.

Kirjepostin määrä vähenee, mutta verkkokauppa kasvaa kovaa vauhtia. Posti kuljetti viime vuonna yli 44 miljoonaa pakettia, joten yhä useampi asiakas asioi Postissa lähettääkseen tai vastaanottaakseen paketin. Viime vuonna pakettiautomaattien kautta kulkeneiden pakettien määrä kasvoi jopa 28 prosenttia.

”Kaikki nämä luvut kertovat siitä, että Postin toiminta on taitekohdassa. Myös markkinoinnissa toimintaa modernisoimaan vastaamaan nopeasti muuttuvaa toimintaympäristöä.”

Markkinointi on keskitetty ja se kuuluu Asiakaskokemus- ja kanavat -yksikköön. Jatkossa Postin markkinointi on integroitu osa asiakkaan palvelupolkua ja kokonaisvaltaista asiakaskokemusta. Markkinoinnin johtamisessa, suunnittelussa, kehittämisessä ja toteutuksessa keskiössä on data, mittaaminen, analysointi, automaatio ja digitaalisuus.