Kuluttajille mahdollisuus hyvittää lähettämiensä korttien ja kirjeiden hiilijalanjälki

04.12.2019

Kuva -


Posti tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hyvittää kotimaan korttien ja kirjeiden lähettämisestä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt. Yhden kortin ja kirjeen kompensointimaksu on 0,05 euroa, jonka Posti ohjaa täysimääräisenä hiilensidontaan.

Kirjeisiin ja kortteihin liimattavia Compensate-tarroja voi ostaa keskiviikosta 4.12. lähtien Postin verkkokaupasta (www.posti.fi/ostoksille). Priority-merkkien kokoisia tarroja myydään 20 kappaleen arkeissa, jotka maksavat 1 euron.

Compensate-tarra kertoo vastaanottajalle, että tuotteen lähettämisestä syntyvät päästövaikutukset on hyvitetty. Tarran voi liimata kotimaan postimerkillä varustettuun korttiin ja kirjeeseen.

Helppo tapa tehdä arjen ilmastotekoja

Compensate on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tehtävänä on hillitä ilmastonmuutosta tarjoamalla ihmisille keinoja hyvittää arjessa syntyviä päästöjä.

Posti aloitti yhteistyön Compensaten kanssa jo viime lokakuussa tarjoamalla kuluttajille mahdollisuuden kompensoida kotimaan pakettien lähettämisestä aiheutuvat päästöt.

Asiakkaat ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan ja viimeisen kuukauden aikana kompensointimaksu on liitetty noin 7 prosenttiin kaikista lähtevistä kuluttajapaketeista.

– On hienoa, että voimme laajentaa palvelua nyt myös tavalliseen korttiin ja kirjeeseen. Compensate-tarra on meille kaikille helppo tapa tehdä arjen ilmastotekoja, Tuija Åkerman Postin kuluttajakirjepalveluista kertoo.

– Yhteistyömme laajentaminen kortteihin ja kirjeisiin tekee kompensoinnin mahdolliseksi entistä laajemmalle joukolle ihmisiä, mikä on hienoa! Moni meistä haluaa kantaa vastuuta ilmastonmuutoksen torjumisesta omilla arjen teoillaan, Compensaten brändijohtaja Minna Kaitala sanoo.

Lisätietoja: my.posti.fi/compensate

Kuvamateriaalia medialle >>