Posti on saanut päätökseen postinjakelun tarjouskilpailun vuodelle 2019

27.06.2019

Posti on toteuttanut vuoden 2019 osalta postilain edellyttämän tarjouskilpailun yleispalvelukirjeiden viisipäiväisen jakelun hankinnasta alueilla, joissa ei ole sanomalehtien varhaisjakelua. Posti halusi lisäksi vapaaehtoisesti kokeilla laajempaa palvelukokonaisuutta kahdella alueella, Rääkkylässä ja Virolahdella.

Posti oli ainoa, joka jätti tarjouksen kaikkiin yleispalvelukirjeiden jakelukohteisiin. Virolahden perusjakelun palvelukokonaisuuden osalta tuli Postin lisäksi tarjous yhdeltä yritykseltä. Tarjouskilpailun tuloksena Posti hoitaa jatkossakin kaikki tarjouskilpailussa mainitut alueet ja palvelut.

- Postinjakelun kannattavana pitäminen on erittäin haasteellista, kun jaettavan postin määrä vähenee digitalisaation myötä koko ajan. Jakelu on ihmisten tekemää työtä, ja mitä vähemmän on jaettavaa, sitä enemmän maksaa yhden yksittäisen lähetyksen jakaminen, sanoo Noora Laaksonen Postista.

Tarjouskilpailuun kuuluneet kilpailutuskohteet määräytyivät Traficomin määrittämien alueiden mukaan. Kilpailutus pantiin täytäntöön postilain ja erityisalojen hankintalain periaatteiden mukaisesti. Kilpailutuksessa olivat samat vaatimukset ja valintakriteerit kaikille osallistujille, myös Postille. Kilpailutuksen järjestäminen on velvoitettu Postille.

Lisätietoja kilpailutuksesta

Posti ostaa alihankintana jakelupalveluja sadoilta yrityksiltä

Tarjouskilpailun niukka lopputulos osoittaa Laaksosen mielestä, että Postin laaja kumppanuusverkosto paikallisten yritysten kanssa osana Postin hoitamaa jakelua on toimiva ratkaisu. Posti kehittää jatkuvasti alihankintakonsepteja yhdessä kumppaneiden kanssa koko Suomessa.

-  Olennaista on, että meillä on jatkossakin yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Voimme yhdessä kehittää uusi jakelumalleja kustannustehokkaasti. Kustannustehokkuus ja kannattavuus ovat välttämättömiä palveluiden jatkuvuuden turvaamiseksi, Laaksonen korostaa.

Tällä hetkellä Posti työllistää perus- ja varhaisjakelussa sekä kuljetuksissa alihankkijoina satoja muita yrityksiä ja yrittäjiä.