Yllätä keväisellä tervehdyksellä - pääsiäiskortit matkaan viimeistään tiistaina 27.3.

21.03.2018

Keltaiset narsissit, tulppaanit ja koristeltujen pajunoksien väriloisto ovat varmoja merkkejä pimeän talven väistyessä kevään tieltä. Pääsiäistraditioihin kuuluu herkkujen ja koristelujen ohella pääsiäiskorteilla ilahduttaminen. Pääsiäinen onkin vilkas korttisesonki. Kortin voi askarrella, ostaa kaupasta tai lähettää kännykästä Postikortti-sovelluksella. Korteilla on tutkitusti ilahduttava voima.

Tänä keväänä pääsiäiskortit tulee postittaa viimeistään tiistaina 27.3. Näin ne ehtivät ystävien iloksi ennen pitkää pääsiäisviikonloppua. Pääsiäiskortin tänä vuonna kruunaa Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelemat virpomisaiheiset pääsiäispostimerkit.

Pääsiäiskorttien päähenkilöt satumaailman hahmoja

Pääsiäistä vietetään postikorteissa ilolla. Vuosien saatossa pääsiäisen perinteiset kuva-aiheet ovat näkyneet hyvin postikorteissa ja -merkeissä. Jo 1800-luvun lopulla julkaistuissa pääsiäiskorteissa päähenkilöinä ovat pysyneet satumaailman puput, munat, kukot, kanat, tiput, noidat ja pajunkissat.

”Postikortti on oman aikansa peili. Esimerkiksi 1900-luvun alussa postikortti oli tärkeä tiedotuskanava, ja sen ajan pääsiäiskorttien kuvituksessa näkyy aikakauden tapahtumia ja teknisiä innovaatioita”, kertoo Helena Pärssinen Postimuseolta. 

Pääsiäiskorttien askartelu on suosiossa

Pääsiäiskorttien askarteleminen on kivaa ja suosittua perheen kesken. Korttien lähettämiseen yhdessä lasten kanssa yhdistyy monia lapsille mieluisia ja tärkeitä taitoja: kädentaidot, käsin kirjoittaminen ja toisten huomioiminen. Posti on julkaissut lapsille materiaalin siitä, miten postikortti lähetetään, mitä siihen voisi kirjoittaa, mihin kirjoitetaan osoite ja mihin laitetaan postimerkki www.posti.fi/lapsille.