Vinkit kevään sankareiden muistamisiin: onnitteluraha tilille, kortit ja paketit postiin

08.05.2018

Kevään sankareita juhlistetaan pian, ja monet onnentoivotukset kulkevat postissa. Opintonsa päättäneitä ja muita kevään sankareita muistetaan niin postikortein, -kirjein kuin paketein.  Rahallinen muistaminen olisi sen sijaan hyvä laittaa suoraan saajan pankkitilille. Rahaa voi lähettää postissa ainoastaan erikseen ostettuna Postivakuutettuna lähetyksenä, jolloin lähetys käsitellään erillään muusta postista.

-Aitoon perinteiseen onnittelukorttiin liittyy henkilökohtainen, lämmin ajatus.  Omin käsin askarrellut äitienpäiväkortit pysyvät aarteina, ja monella oman elämän erityisiin juhliin liittyvät onnittelukortit säilyvät hyvässä tallessa, kuvailee Postin tuotepäällikkö Johanna Rouhe.   Onnentoivotuksiin sopivat rakastetun kuvittajan Minna Immosen postimerkit, joissa ilahduttavat muun muassa ruusupioni, hortensia, unikko, kissankello ja päivänkakkara.

Lahjapaketin postimaksu on edullisinta maksaa joko Posti mobiilisovelluksella tai Postin verkkosivujen kautta osoitteessa www.posti.fi/lahettaminen. Mobiilisovellus on maksuttomasti ladattavissa sovelluskaupasta.  Valmiiksi maksetut paketit saa kätevästi matkaan jättämällä ne joko Postin pakettiautomaattiin tai postin myymälään. Vastaanottaja saa saapumisilmoituksen paketistaan nopeasti tekstiviestillä, kun hänen matkapuhelinnumeronsa on lähetystiedoissa.

Alle 3 cm paksuisia lahjoja voi lähettää kirjeenä, kunhan sisältö ei ole särkyvää. Kannattaa käyttää postittamisessa esim.  pehmustettua kuorta.

Paketteihin on saatavilla särkyvä-lisäpalvelu, jonka avulla voi lähettää helposti särkyvää tai taittuvaa tavaraa, esimerkiksi elektroniikkaa. Paketin päälle kiinnitetään "Helposti särkyvä" -tarroja, joita saa posteista. Jotta lähetys kestää kuljetuksen, se on myös pakattava huolellisesti, lisätietoa pakkausohjeista on Postin verkkosivuilla osoitteessa www.posti.fi/lahetysohjeet.

Lähetyksen postimaksun näyttää kirje- ja pakettilaskuri.