Viimehetken joulupostitkin jaettu tänään, paketteja voi noutaa vielä aattonakin

23.12.2018

Joulu on postilaisille vuoden suurin ja tärkein sesonki. Lähes 100 % lähetyksistä on saatu jaettua tämän päivän ja illan aikana. Paketteja voi noutaa noutopisteistä vielä aattonakin.

Tänä vuonna suomalaiset ovat tilanneet ennätysmäärän paketteja ja miljoonat joulutervehdykset ovat ilahduttaneet saajiaan.

- Haluan lämpimästi kiittää kaikkia asiakkaitamme hienosti sujuneesta joulusta. Joulu on meille postilaisille kunnia-asia, hyvä joulumieli tulee meille asiakkaittemme kautta. Meitä jouluntekijöitä on ollut tänä jouluna eri tehtävissä yli 20 000, sanoo Postin ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

Kaikki ajallaan postitetut joulutervehdykset perillä tänään – osoiteselvityksen kautta kulkevat kortit ja kirjeet jaetaan uuteen vuoteen mennessä

Loput määräaikoihin mennessä postitetuista joulutervehdyksistä eli korteista ja kirjeistä jaetaan perille tänään.

- Postilaatikolla kannattaa käydä vielä tänään ja huomenna kurkkaamassa, sillä jaamme tänään vielä iltaan asti asiakkaiden toivomaa viime hetken joulukorttia. Se on ollut tämän joulun uutuus, Jarmo Ainasoja kertoo.

- Valitettavasti nyt näyttää siltä, että muutama sata niin sanotusti tavallista joulutervehdystä päästään jakamaan vastaanottajille inhimillisen virheemme vuoksi vasta joulun jälkeen. Nämä kortit olivat kulkeneet meillä Postin sisällä ensin väärin. Olemme tästä virheestämme erittäin pahoillamme.

Lähetykset, joissa on väärä tai puutteellinen osoite, käyvät läpi Postin osoiteselvityksen. Osoiteselvitystä on tehty koko joulunalusajan. Tänäkin jouluna Postin osoiteselvityksessä on yli 50 000 joulutervehdystä.

- Postinjakelussa oikea osoite on tärkein tieto, sen perusteella me jaamme lähetykset. Teemme kaikkemme, että oikea osoite saadaan selvitettyä mahdollisimman nopeasti. Tavoitteenamme on jakaa osoiteselvitettävät kortit sekä kirjeet vastaanottajille jo uuteenvuoteen mennessä, Jarmo Ainasoja sanoo.

Noutopisteisiin tilatut paketit toimitettu – paketteja voi noutaa vielä aattonakin

Tänä jouluna asiakkaita palvelee 1 000 Postin pakettiautomaattia, tuplasti enemmän viime vuoteen verrattuna. Paketteja on noudettavissa vielä myös posteista, kun saapumisilmoitus paketin saapumisesta ja noutopaikasta tulee puhelimeen tekstiviestinä. Postin omat myymälät palvelevat aatonaattona 23.12. klo 12-16. Helsingin pääposti on lisäksi avoinna jouluaattona klo 8-12. Postipalveluja tarjoavat myös sadat Postin kumppaniyritykset laajoin aukioloajoin. Kaikki Postin palvelupisteet ja aukioloajat löytyvät osoitteesta posti.fi/kartta.

- Meillä Postissa joulukuun jokainen viikko on ollut yli miljoonan paketin viikko, tänä vuonna on rikottu kaikkien aikojen ennätys. Suomalaiset ovat löytäneet verkkokaupan ja se näkyy meilläkin nyt selvästi, Jarmo Ainasoja summaa.

Postin rekoissa on kulkenut myös 20 miljoonaa kiloa jouluruokaa

Posti on myös elintarvikelogistiikkaa. Posti on kuljettanut noin 1000 rekka-autolastillista eli arviolta 20 miljoonaa kiloa jouluruokaa tänä vuonna. Joululaatikot, joulukinkut, salaatit, rosollit, vihannekset ja hedelmät ovat kulkeneet lämpötilasäädellyllä ajoneuvokalustolla kattavasti Suomeen.

Me postilaiset toivotamme kaikille hyvää, rauhallista ja makoisaa joulua sekä onnellista uutta vuotta! Olemme palveluksessanne jälleen joulupyhien jälkeen.