Uusi palvelu Postilta: Viime hetken joulukortti helpottaa joulukiireissä

17.12.2018

Joulun alla riittää kiirettä ja joulukorttien lähettäminen saattaa jäädä viime tippaan. Posti tarjoaa tämän joulun uutena palveluna mattimyöhäisille viime hetken joulukorttia.

Viime hetken joulutervehdyksen voi lähettää kahdella kotimaan ikimerkillä Manner-Suomeen vielä torstaina 20.12. ja perjantaina 21.12. Posti toimittaa joulutervehdyksen vastaanottajalle ennen joulua.

– Jouluun liittyy sata muistettavaa asiaa ja viime hetken kortin tarkoituksena onkin helpottaa asiakkaiden joulukiireitä, kun kortit voi postittaa vähän myöhemminkin, Postin jouluntekijä Johanna Rouhe sanoo.

Postimaksu kaksi kotimaan ikimerkkiä, kortit jätetään Postin palvelupisteeseen

Viime hetken joulukortin postimaksu on kaksi kotimaan ikimerkkiä eli 2 x 1,50 euroa tai vastaavan 3 euron summan arvosta postimerkkejä. Valmiiksi maksettuun hyväntekeväisyyskorttiin riittää lisämerkiksi yksi kotimaan ikimerkki. Viime hetken joulutervehdys voi olla myös kuorellinen.

Viime hetken joulukortit voi jättää 20.–21.12. mihin tahansa Postin palvelupisteeseen, ei kuitenkaan kirjelaatikkoon. Jos korttien postittaminen jää perjantaihin 21.12. kannattaa varmistaa osoitteesta posti.fi/postit palvelupisteen viimeinen postiinjättöaika.

Viime hetken palvelulle on luontaista kysyntää

Postin teettämän tutkimuksen (IRO Research Oy, syyskuu 2018) mukaan viime hetken joulukortille on luontaista kysyntää. Kyselyyn vastanneista asiakkaista 47 % olisi halunnut lähettää aiempina vuosina joulukortteja vielä viimeisen lähettämispäivämäärän jälkeen.

– Joskus käy niin, että korttitalkoiden jälkeen mieleen palautuu vielä muutama tärkeä ihminen, joita haluaisi kortilla ilahduttaa. Tänä vuonna asian voi hoitaa helposti vielä viime hetkellä, Johanna Rouhe sanoo.

Postitse lähetetyillä joulukorteilla on tuoreen tutkimuksen mukaan edelleen vahva asema suomalaisten joulunvietossa. Kaksi kolmasosaa suomalaisista (66 %) aikoo tänäkin vuonna postittaa joulukortteja tai -kirjeitä.

Oikea osoite varmistaa mutkattoman kulun

Selkeästi ja oikein kirjoitettu osoite on edellytys kortin ja kirjeen sujuvalle toimitukselle. Oikean postinumeron voi tarkistaa Postin verkkosivujen postinumerohausta.