Posti kulkee vielä viikonloppuna – viimeiset joulutervehdykset jaetaan postilaatikoihin sunnuntaina

20.12.2018

Posti kulkee poikkeuksellisesti jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna. Tämä johtuu siitä, että Posti tarjoaa tämän joulun uutena palveluna viime hetken joulukorttia, jonka jakelu alkaa perjantaina ja jatkuu viikonlopun ajan.

Viime hetken joulutervehdyksen voi lähettää kahdella kotimaan ikimerkillä Manner-Suomeen vielä tänään torstaina 20.12. tai huomenna perjantaina 21.12. Posti toimittaa joulutervehdyksen vastaanottajalle ennen joulua. Tämän vuoksi joulukortteja jaetaan koko maassa viikonlopun ajan. Postilaatikkoon voi siis kolahtaa joulutervehdyksiä vielä sunnuntain aikana.

Postimaksu kaksi kotimaan ikimerkkiä, kortit jätetään Postin palvelupisteeseen


Viime hetken joulukortin postimaksu on kaksi kotimaan ikimerkkiä eli 2 x 1,50 euroa tai vastaavan 3 euron summan arvosta postimerkkejä. Valmiiksi maksettuun hyväntekeväisyyskorttiin riittää lisämerkiksi yksi kotimaan ikimerkki. Viime hetken joulutervehdys voi olla myös kuorellinen.

Viime hetken joulukortit voi jättää 20.–21.12. mihin tahansa Postin palvelupisteeseen, ei kuitenkaan kirjelaatikkoon. Jos korttien postittaminen jää perjantaihin 21.12. kannattaa varmistaa osoitteesta posti.fi/postit palvelupisteen viimeinen postiinjättöaika.

Postin osoiteselvityksessä vielä noin 50 000 joulutervehdystä


Jos joulutervehdyksessä on ollut väärä tai puutteellinen osoite, niiden oikeat tiedot selvitetään Postin osoiteselvityksessä ennen kuin kortit ohjataan postinjakeluun. Osoiteselvitystä on tehty koko joulunalusajan. Tämän hetkisen arvion mukaan osoiteselvitystä odottaa vielä noin 50 000 joulutervehdystä ja osa niistä päästään jakamaan vastaanottajille vasta joulun jälkeen.

Jotta viime hetken joulukortit ennättävät ajoissa perille, kannattaa tarkistaa, että niissä on seuraavat tiedot: vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite ja talon numero, rapun ja asunnon numero, postinumero ja postitoimipaikka suuraakkosin. Katujen oikeat kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa Postin verkkosivujen postinumerohausta.

Postin palvelupisteitä auki vielä aatonaattona


Joulun alla Postin omat myymälät palvelevat tavallista pidemmin aukioloajoin, mutta pyhäpäivät tuovat aukioloaikoihin muutoksia. 

Postin omat myymälät ja pop up -noutopisteet ovat avoinna vielä aatonaattona 23.12., jotta lähetyksiä voi edelleen noutaa aatoksi. Monet kumppaniyritysten postit palvelevat myös pyhäpäivinä.

Posteista yli 90 % on kauppojen ja muiden liikeyritysten ylläpitämiä, ja ne palvelevat joulun, uudenvuoden ja loppiaisen aikaan omien aukioloaikojensa mukaan.

Lisätietoa joulun ajan aukioloajoista lisätietoa