Verkkokauppaostosten palautus 1.10. alkaen

01.10.2018

Verkkokauppaostoksen voi palauttaa maksutta, jos verkkokauppias tarjoaa tuotteilleen maksuttoman palautuksen. Jos paketin mukana ei ole tullut palautusosoitekorttia, voit tarkastaa Postin verkkosivulta osoitteesta posti.fi/palautapaketti, voiko lähetyksen palauttaa maksutta. Verkkokauppapakettien palautuskäytäntö posteissa uudistuu lokakuun alusta alkaen.

Ensisijaiset vaihtoehdot paketin palauttamiseksi on palautus joko lähettäjän antamalla palautusosoitekortilla tai Helposti-koodilla. Jos palautusosoitekorttia tai Helposti-koodia ei ole käytettävissä, palauttaja  kertoo Postin palvelupisteen kassalle vastaanottavan yrityksen asiakaspalautustunnuksen. Palautustunnus on yleensä verkkokaupasta tilatun paketin lähetystietolistassa tai verkkokaupan sivuilla, tarvittaessa tunnuksen voi pyytää verkkokaupalta.
 
- Palautustunnuksen avulla varmistamme, että palautettavat verkkokauppaostokset ohjautuvat varmasti oikealle vastaanottajalle. Ostoksen palauttava henkilö saattaa muistaa vastaanottajatahon väärin, jolloin palautettava tuote lähetetään aivan väärälle yritykselle. Lisäksi palautustunnus varmistaa, että palauttaja saa palautuksesta rahansa oikein, sanoo Kati Nevalainen, Postin pakettipalveluiden kehityksestä vastaava johtaja.

Näin palautat verkkokauppaostoksen:


Kun verkkokauppaostoksen palauttaa pakettiautomaatin kautta, palautuksesta tarvittava tieto tallentuu automaattisesti Postin lähetysten seurantapalveluun.

Pakettiautomaateilta ei enää lokakuun alusta alkaen saa erillistä kuittia palautuksesta.