Tokmanni laajentaa palvelutarjontaansa Postin Smartpost-pakettiautomaateilla

18.04.2018

Tokmanni laajentaa palvelutarjontaansa ottamalla Postin Smartpost-pakettiautomaatit käyttöön suurimpaan osaan 175:stä myymälästään. Kesäkuun loppuun mennessä pakettiautomaatit otetaan käyttöön 31:ssä Tokmannissa. Jo ennestään automaatit ovat olleet käytössä Orimattilassa, Kylmäkoskella, Mikkelissä, Kiuruvedellä ja Kajaanissa. Muiden myymälöiden osalta automaattien käyttöönottoaikataulu tarkentuu myöhemmin.

Tokmannissa asiakkaita halutaan palvella mahdollisimman hyvin, ja Smartpost-pakettiautomaattien koetaan sopivan hyvin ketjussa jo ennestään käytössä olevien monipuolisten palveluiden joukkoon.

– Teemme jatkuvasti kehitystyötä asiakaskokemuksen parantamiseksi ja asiakkaidemme arjen helpottamiseksi. Uskomme asiakkaidemme pitävän Smartpostia esimerkiksi kassoillamme tapahtuvan käteisen nostamisen ja rahapelipalveluiden tavoin mieluisana palveluna. Postin Smartpost-automaattien myötä asiakkaamme voivat noutaa ja lähettää paketteja helposti ja nopeasti myymälöissämme vieraillessaan, Tokmannin myyntijohtaja Mathias Kivikoski kertoo.

Postin Smartpost-automaateista voi lähettää ja vastaanottaa paketteja ja verkkokauppaostoksia. Automaattiin voi myös jättää valmiiksi maksetut kirjeet ja kortit. Verkkokauppaostosten ja pakettien lisäksi automaattien kautta voi muun muassa huollattaa ja kierrättää mobiililaitteita sekä käyttää pesula- ja suutaripalveluja.

– Suomalaisille kuluttajille pakettiautomaateista on tullut helppouden ja ilta- ja viikonloppukäytön vuoksi lyhyessä ajassa suosituin verkkokauppaostosten noutopaikka. Nyt verkkokauppaostokset voi kätevästi noutaa kauppareissun yhteydessä, sanoo Postin Pakettipalveluiden johtaja Toni Laaksonen.

Posti toimittaa paketteja jopa kuutena päivänä viikossa

Pakettien lähettämisen ja noutamisen helppouden lisäksi kuluttajat edellyttävät verkkokauppojen pakettitoimituksilta yhä enemmän nopeutta. Nopeimmillaan Posti toimittaa syksystä alkaen eri verkkokauppojen paketteja pakettiautomaatteihin pääkaupunkiseudulla jopa samana päivänä verkkokauppaostoksen tilauksesta.

Syksyllä 2018 Jyväskylässä, Lahdessa ja Porissa paketteja toimitetaan myös lauantaisin markettien ja kauppakeskusten tiloissa sijaitseviin pakettiautomaatteihin. Jo entuudestaan Posti toimittaa paketteja automaatteihin lauantaisin pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa, Turussa, Kuopiossa ja Seinäjoella. Syksyn jälkeen lauantaitoimituksen piirissä on jo lähes 2,3 miljoonaa suomalaista.

Seuraaviin Tokmanneihin asennetaan Smartpost-automaatit kesäkuun 2018 loppuun mennessä:

Espoo, Olari
Espoo, Sello
Forssa
Helsinki, Arabia
Helsinki, Citycenter
Helsinki, Columbus
Helsinki, Helsingin yliopiston metroasema
Helsinki, Itis
Helsinki, Malmi
Helsinki, Ruoholahti
Huittinen
Järvenpää
Kangasala, Lentola
Kerava
Kuopio, Volttikatu
Lapua
Nokia, Vihola
Pirkkala, Partola
Porvoo
Raahe
Rauma
Rovaniemi
Savonlinna
Seinäjoki, Pohjan akka
Siilinjärvi
Turku, Länsikeskus
Turku, Skanssi
Tuusula, Hyrylä
Vaasa
Vantaa, Isomyyri
Vantaa, Porttipuisto 

Lue myös: Posti avaa 1000 uutta pakettiautomaattia