Inarin Näätämöön avataan Postin Smartpost-automaatti

08.02.2018

Posti avaa maaliskuussa uuden Smartpost-automaatin Nord1-Marketiin Inarin Näätämöön. Pakettiautomaatti tarjoaa Sevettijärvi-Näätämö -alueen asukkaille helpon tavan lähettää ja vastaanottaa paketteja ja noutaa verkkokauppaostoksia.

Posti on etsinyt postipalveluilleen yhteistyökumppania Sevettijärvellä ja Näätämössä siitä lähtien, kun palvelupiste jouduttiin sulkemaan Sevettijärvellä vuonna 2015 yrittäjän lopetettua toimintansa. Tavoitteena on ollut saada alueelle ensisijaisesti täyden palvelun palvelupiste, mutta yrittäjää ei ole löytynyt.

-  On tosi hieno asia, että Sevettijärvi-Näätämön postipalvelujen järjestämiseen löytyi vihdoin positiivinen ratkaisu. Saimme Nord1-Marketista erinomaisen yhteistyökumppanin. Kauppa tarjoaa muiden päivittäispalveluiden yhteydessä hyvän paikan automaatille. Alueella on toivottu pakettiautomaattia, joka parantaa nyt asukkaiden pakettipalveluja, sanoo johtaja Anna Lehtonen Postin palvelupisteverkostosta.

Nord1-Marketin Juha Kekäle: ”Olemme hyvin tyytyväisiä”

Uusi automaatti otetaan käyttöön 9.3.2018.

-  Olemme hyvin tyytyväisiä, että saamme tänne Smartpost-automaatin ja näin ollen pystymme palvelemaan asiakkaitamme vieläkin paremmin. Toivotamme kaikki kyläläiset rohkeasti tutustumaan uuteen pakettiautomaattiin, sanoo Nord1-Marketin kauppias Juha Kekäle.

Smartpostiin voi vastaanottaa verkkokauppaostoksia ja muita paketteja. Postin lähettämisen verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa voi puolestaan maksaa paketin postimaksun valmiiksi ja jättää paketin pakettiautomaattiin uudella Helposti-koodilla. Helposti-koodi kirjoitetaan tarraan paketin päälle.  

Smartpost.fi palvelusta asukkaat voivat tilata erilaisia tuotteita ja palveluita, esim. pesulapalveluita ja kännykän huoltopalvelun. Palveluita kehitetään koko ajan lisää.

Pakettien vastaanottamisessa auttaa Postin mobiilisovellus, joka antaa arvion paketin perilletulopäivästä ja kellonajasta. Jos on tilannut lähetyksen pakettiautomaattiin, sovellus ilmoittaa lähetyksen saapuneen ja kertoo lokerokoodin pakettiautomaatille. Posti-mobiilisovelluksen voi ladata älypuhelimen sovelluskaupasta.

Postilla on tällä hetkellä lähes 1 500 palvelupistettä, joista pakettiautomaatteja on lähes 600.

Postin palvelupisteet Inarissa:

Posti, Kuukkeli Inari
Inarintie 45, 99870 INARI

Posti, Kaamasen Kotipuoti
Kaamasentie 2835, 99910 KAAMANEN

9.3. alkaen
Smartpost, Nord1-Market
Sevettijärventie 12206, 99940 Näätämö