SAK:n poliittisen mielenilmauksen ja sään vaikutukset lähetysten kulkuun ja Postin palveluihin (päivitetty klo 18.00)

02.02.2018

Päivitetty klo 14.00: alueet, joilla postinjakelussa viivettä 
Päivitetty klo 18.00: sitaatti (Ainasoja), päivitetty alueet, joilla postinjakelussa viivettä ja täsmennetyt vaikutukset palveluihin

Tästä tiedotteestamme löydät ajantasaisen tiedon Postin kautta kulkevien lähetysten ja palvelujen tilanteesta. SAK:n poliittinen mielenilmaus ja huono sää ovat vaikuttaneet osittain palvelujen sujuvuuteen.

- Kiitos asiakkaillemme luottamuksesta. Meille postilaisille on tärkeää hoitaa työmme hyvin myös poikkeuksellisissa tilanteissa. SAK:n mielenilmauksen aiheuttamien viiveiden lisäksi sää ja ajokeli haittaavat palvelujemme sujuvuutta osassa maata, mutta teemme kaikkemme, että palveluhäiriöt jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Tämän hetkisen arvion mukaan viimeisetkin postit sumasta saadaan purettua keskiviikon aikana, sanoo Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

SAK:n mielenilmaus ei ole vaikutanut asiakkaiden turvallisuuteen ja terveyteen liittyviin lähetyksiin, joita ovat verilähetykset, laboratorionäytteet sekä kauppakassit, ateriakuljetukset ja hoivapalvelut.

Sanomalehtien varhaisjakelu

Aamun lehdet saatiin jaettua muualla Suomessa normaaliin tapaan, mutta huono sää ja ajokeli ovat haittasivat jakelua pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla. Lehtitalojen kanssa on sovittiin poikkeusjärjestelyistä:

Helsingin Sanomien näköislehti on luettavissa veloituksetta. Jos tilaamaasi paperilehteä ei ole pystytty jakamaan sinulle kotiin, saat halutessasi sen neljästä noutopisteestä, joiden tiedot löydät kirjautumalla HS:n palveluun.

Keski-Uusimaa-lehden näköislehti on luettavissa veloituksetta. Jos tilaamaasi paperilehteä ei ole pystytty jakamaan sinulle kotiin, pyydämme ottamaan yhteyttä Postin varhaisjakelupäivystykseen, puh. 0200 30011.

Postinjakelu

Perusjakelu eli päiväpostinjakelu saatiin hoidettua suurimmassa osassa maata normaaliin tapaan.

SAK:n mielenilmaus ja huono sää viivästyttävät perusjakelun mukana kulkevien lehtien sekä suoramarkkinointilähetysten jakelua 1 - 3 vuorokautta alueilla:

- Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla
- 16900 Lammi
- Turun kaupunkialueella
- 20780 Kaarina
- 28130 Pori
- 33100 Tampere
- 33540 Tampere
- 33900 Tampere
- 37800 Toijala
- 40350 Jyväskylä
- 40520 Jyväskylä
- 55100 Imatra
- 74100 Iisalmi
- 81700 Lieksa
- 95400 Tornio
- 95300 Tervola
- 95400 Tornio
- 99800 Ivalo

Myös muualla maassa saattaa olla viivettä, jos huono sää hidastaa jakelua ja kuljetuksia maan eri osien välillä.

Mielenilmaukseen liittyvä työnseisaus on sulkenut kaikki Suomen vientisatamat tänään. Tämän hetkisen arvion mukaan pieneen osaan ulkomaan kirjelähetyksistä tulisi 1 - 3 vuorokauden viive. Käsittelyviive ei tämän hetkisen arvion mukaan koskisi lentoteitse kulkevaa ulkomaanpostia.

Paketit

Verkkokauppaostokset ja muut paketit kulkevat normaalisti kotimaassa. Haja-asutusalueella perusjakelun mukana kulkevien pakettien jakelussa on ollut viivettä huonon ajokelin vuoksi.

Pakettiautomaatit ja Smartpost-automaatit ovat käytössä normaaliin tapaan.

Mielenilmaukseen liittyvä työnseisaus on sulkenut kaikki Suomen vientisatamat tänään. Tämän hetkisen arvion mukaan pieneen osaan ulkomaan pakettilähetyksiin tulisi 1 - 3 vuorokauden viive. Käsittelyviive ei tämän hetkisen arvion mukaan koskisi lentoteitse kulkevaa ulkomaanpostia.

Postin verkko- ja mobiilipalvelut

Postin verkko- ja mobiilipalvelut toimivat normaalisti. Voit seurata esimerkiksi lähetystesi kulkua niiden kautta.

Postin palvelupisteet

Kaikki Postin omat postit ja kumppaniyritystemme yhteydessä toimivat Postin palvelupisteet ovat auki.

Pakettiautomaatit ja Smartpost-automaatit ovat käytössä normaaliin tapaan.

Kaikkien osoitteet ja aukioloajat.

Kirjelaatikot ja postilokerot

Kirjelaatikot ja postilokerot toimivat normaalisti. Yksittäisiä poikkeuksia voi olla tämän hetkisen arvion mukaan pääkaupunkiseudulla.

Kuljetukset

Postin noutojakelupalvelu on toiminut normaalisti.

Ateriakuljetukset esimerkiksi koteihin, päiväkoteihin ja kouluihin on saatu hoidettua normaalisti.

Elintarvikelogistiikka

Elintarvikkeiden kuljetukset esimerkiksi vähittäiskauppoihin on saatu hoidettua normaalisti.

Kotipalvelut ja hoivapalvelut

Postin kotipalvelut ja hoivapalvelut on saatu hoidettua poikkeusjärjestelyillä, vaikka SAK:n mielenilmaus vaikutti liikenteeseen. Asiakkaisiin on oltu tarvittaessa suoraan yhteydessä.

Rahti

Rahtikuljetukset ovat toimineet normaalisti kotimaassa.

Mielenilmaukseen liittyvä työnseisaus on sulkenut kaikki Suomen vientisatamat tänään. Sillä saattaa olla vaikutusta ulkomailta saapuviin tai ulkomaille lähteviin rahtikuljetuksiin.

Varastot

Varastot ovat toimineet normaalisti.

 

Päivitämme ajantasaisen tiedon välittömästi, jos muutoksia tulee. Löydät meidät myös Twitteristä @Postigroup.