SAK:n mielenilmauksen ja huonon sään aiheuttaman postisuman purku hyvin käynnissä

05.02.2018

SAK:n mielenilmauksen ja huonon sään aiheuttaman postisuman purku hyvin käynnissä ​Viime viikon lopussa ollut SAK:n poliittinen mielenilmaus ja erittäin huono ajokeli osassa Suomea aiheuttivat Postin kautta kulkeviin lähetyksiin viivettä ja ruuhkaa paikoitellen. Suurimmassa osassa Suomea lähetysten jakelut ja palvelut sujuvat normaalisti.

Tämän hetkisen arvion mukaan perusjakelussa on paikoitellen viivettä pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla, Turun alueella ja Keski-Suomessa. Viive koskee päiväpostinjakelussa kulkevia kirjeitä, lehtiä ja suoramarkkinointilähetyksiä.

- Yksittäisten lähetysten osalta voi olla viivettä muuallakin, jos lähetykset kulkevat ruuhkautuneiden alueiden kautta. Puramme sumaa parasta aikaa ja uskon, että koko Suomen osalta tilanne saadaan normalisoitua viimeistään keskiviikkona. Postin palveluverkossa palvelut kytkeytyvät tiivisti toisiinsa ja kauttamme kulkee noin yhdeksän miljoonaa lähetystä päivässä. Teemme kaikkemme, että jokainen niistä saadaan nopeasti perille myös poikkeustilanteissa, sanoo Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

Viive ei koske paketteja. Myös monet muut Postin palvelut pystyttiin hoitamaan asiakkaiden kanssa sovitulla tavalla jo perjantaina.