Punainen postituskuori jaetaan Postisen välissä keskiviikkona 14.11.

12.11.2018

Joulutervehdysten lähetyssesonki käynnistyy, kun joulukorttien lähettämiseen tarkoitettu punainen postituskuori jaetaan suomalaisiin koteihin Postisen välissä keskiviikkona 14.11.

Henkilökohtainen, käsin kirjoitettu joulutervehdys kuuluu miljoonien suomalaisten jouluperinteisiin. Suomessa lähetettiin viime jouluna yli 26 miljoonaa joulukorttia. Punaisen postituskuoren avulla suomalaiset voivat lähettää kotimaahan suunnatun joulupostinsa edullisemmin, sillä punaiset postituskuoret on tarkoitettu joulun ikimerkillä (1,05 e) lähetettäville joulutervehdyksille.

Omat joulukortit voi laittaa punaiseen postituskuoreen, jonka voi puolestaan pudottaa kirjelaatikkoon tai jättää Postin palvelupisteeseen. Punaisen postituskuoren voi laittaa eteenpäin jo marraskuussa, sillä joulukortteja aletaan jakaa vastaanottajille itsenäisyyspäivän jälkeen. Jos joulupostia haluaa lähettää edullisemmalla joulumerkillä, on viimeinen lähetyspäivä keskiviikkona 12.12.

Postinen on Postin jakama mainoskääre, joka kolahtaa kotitalouksien postiluukusta joka maanantai ja keskiviikko. Mikäli taloudessa on mainoskielto, ei Postista jaeta. Punaisia postituskuoria saa kuitenkin Posteista ja monilta postimerkkien jälleenmyyjiltä kautta maan.

Joulutervehdykset ehtivät matkaan myöhemminkin

 

Jos joulutervehdykset eivät ehdi matkaan 12.12 mennessä, voi tervehdykset lähettää myöhemmin Kotimaan ikimerkillä (arvo 1,50 €). Nämä joulukortit ehtivät perille jouluksi, kunhan saat ne postin kyytiin viimeistään keskiviikkona 19.12. Kortit jätetään kirjelaatikoihin ilman punaista postituskuorta ennen kirjelaatikoiden tyhjennysaikaa.

Kotimaata kauemmas lähtevien joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät löytyvät Postin joulusivustolta www.posti.fi/joulu. Esimerkiksi Eurooppaan lähetettävät Priority-luokan kirjeet tulee lähettää viimeistään perjantaina 14.12. Joulusivustolla kerrotaan myös pakettien lähettämisestä sekä muut tärkeät joulusesongin vinkit.

Joulumerkit ovat myynnissä myös Postin verkkokaupassa

 

Tämän vuoden joulumerkeissä on kaikille tuttuja näkymiä suomalaisten kotien joulunvietosta.  Edullisemman joulutervehdyksen Kun joulu on -ikimerkin aiheena on punainen koristepallo kuusen oksalla. ”Joulupallon kyljestä voi kuvastua ihmisten kokoontumista, ääniä ja laulua. Toisaalta palloon voi heijastua oma hyvä hetki, kirjan lukeminen ja vetäytyminen”, joulupostimerkit suunnitellut Marjo Nygård kertoo. 

Joulupostimerkit tulivat myyntiin marraskuun alussa kauppoihin, kioskeihin ja posteihin. Niitä voi tilata myös Postin verkkokaupasta www.posti.fi/ostoksille.

Oikea osoite varmistaa lähetyksen mutkattoman kulun

 

Jotta tärkeä joulutervehdys saapuu perille, kannattaa tarkistaa, että joulutervehdyksessä on seuraavat tiedot: vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite ja talon numero, rapun ja asunnon numero, postinumero ja postitoimipaikka suuraakkosin. Katujen oikeat kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa Postin verkkosivujen postinumerohausta.