Postinjakelun tarjouskilpailuun ilmoittautui lähes 350 yritystä

12.02.2018

Posti käynnisti tammikuussa postilaissa säädetyn hankintamenettelyn yleispalvelukirjeiden viisipäiväisen jakelun hankkimiseksi alueilla, joilla ei ole sanomalehtien varhaisjakelua. Kaikkiaan lähes 350 yritystä ilmoittautui mukaan kilpailutukseen. Ilmoittautuminen päättyi 8. helmikuuta.

Postin Hankinta lähettää ilmoittautuneille yrityksille kilpailutusta koskevan tarjouspyynnön. Yritykset voivat jättää tarjouksensa 1.3.-1.4.2018. Sopimuksen mukainen toiminta kilpailutuskohteissa alkaa 1.7.2018.

Hankintamenettelyn tavoitteena on turvata viisipäiväinen yleispalvelu haja-asutusalueilla ja luoda sinne uutta jakelutoimintaa. Kilpailutuskohteet pohjautuvat viestintäviraston päätöksen mukaisesti kilpailutettaviin alueisiin. Kohteita on yli 1 700.

Postilain muutoksen mukaan Postin tulee kilpailuttaa yleispalvelukirjeiden eli postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla varustettujen kirjeiden ja korttien viisipäiväinen jakelu alueilla, joilla ei ole täysin kattavaa kaupallisin ehdoin sovittua tilattujen sanomalehtien varhaisjakelua.

Hankintamenettelyllä ei ole vaikutusta haja-asutusalueilla perusjakelussa tapahtuvaan sanomalehtien jakeluun, joka jatkuu normaalisti sopimusten mukaisesti.

Aiemmin aiheesta uutisoitu:

Ilmoittautuminen postinjakelun tarjouskilpailuun on nyt avattu (22.01.2018)
Posti kutsuu yrityksiä postinjakelua koskevaan tarjouskilpailuun (15.01.2018)