Postinjakaja Seppo Uusikorpi edustaa Postia kansanvälisessä ajotaitokilpailussa Portugalissa huhtikuussa

07.03.2018

Postinjakaja ​Seppo Uusikorpi Naantalista ajoi tiistaina 6.3. Postin ajotaitomestariksi Tampereella kisatussa kotimaisessa Postin ajotaitokilpailussa. Hän edustaa voittonsa ansiosta Postia Portugalissa Estorilissä kansainvälisessä postien ajotaitokilpailussa, jonka järjestää kansainvälinen postijärjestö International Post Corporation (IPC) 17.-18. huhtikuuta. Suomen Postilla on puolustettavana kaksi aiempaa ajotaitomestaruutta. Kakkoskuskina kisaan lähtee Postin työturvallisuusjohtaja Marjo Rehn.

Uusikorpi on työskennellyt Postin palveluksessa jo 30 vuotta. Ura alkoi Porin jakelusta ja viimeiset viisitoista vuotta on kulunut Naantalin perusjakelussa autoreiteillä. - Voitto tuli minulle yllätyksenä. Olen aina ollut kiinnostunut autoilusta ja työssäni hyvä ajotapa sekä asiakkaiden laadukas palvelu ovat minulle ensiarvoisen tärkeitä.

Tampereella ajetussa kisassa toiseksi tuli kuljettaja Petri Puttonen Jyväskylästä ja kolmannen sijan vei postinjakaja Tanja Alenius Valkeakoskelta.

Kaikkiaan kisassa uurasti 17 kilpailijaa varhaisjakelusta, perusjakelusta ja kuljetuksesta eri puolilta Suomea. Kilpailussa testattiin ajoneuvon käsittelytaitoja sekä kykyä taloudelliseen, ympäristöä huomioivaan ja turvalliseen ajotapaan sekä hyvään asiakaspalveluun. Teivon Ravikeskukseen rakennetulla skill-radalla suoritettiin erilaisia ajotaitotehtäviä. 13 kilometriä pitkä eco-rata ajettiin Tampereen ja Ylöjärven kaduilla. Radalla mitattiin taloudellista ja ympäristöystävällistä ajotapaa ja tehtiin asiakaspalveluun liittyviä tehtäviä.

Postin kaikissa ajoneuvoissa on ajotavan seurantalaitteet. Niiden avulla voidaan vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Kuljetusten ympäristötehokkuutta parannetaan myös tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetusten yhdistelyllä sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella. Suomessa kaikki Postin jakamat kirjeet, lehdet, paketit ja suoramainokset ovat automaattisesti 100-prosenttisesti hiilineutraaleja Posti Green -palveluja.