Postin Smartpost-pakettiautomaatit helpottamaan asukkaiden arkea Peabin uudisrakennuskohteisiin

09.02.2018

Posti ja asuntorakentaja Peab ovat sopineet ensimmäisten Smartpost-automaattien asennuksista Peabin uudisrakennuskohteisiin Jätkäsaareen ja Kauniaisiin. 

Peabin rakennuttama Helsingin Jätkäsaareen nouseva 12-kerroksinen ja yli 100 asunnon As Oy Helsingin Goldfinger-niminen tornitalo on yksi ensimmäisistä pääkaupunkiseudulle rakennettavista uudiskohteista, jonka asukkaat saavat käyttöönsä Postin Smartpost-pakettiautomaatin palveluineen. Smartpost-automaattia pääsevät käyttämään myös Kauniaisiin rakennettavan As Oy Kauniaisten Bredanlaakson ja Bredankallion tulevat asukkaat.

− Smartpost-automaatti on uutta asumisen palvelua. Automaatti on ehdottomasti yksi niistä yhteisistä asukkaille tarjottavista palveluista, joilla haluamme helpottaa asiakkaidemme arkea. Automaattiin saa tilattua verkkokauppaostokset, mutta myös ruokaostokset, tuoreruokaa ja vaikkapa pesulapalvelut, toteaa liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Eskola Peabilta.

Smartpost-pakettiautomaateilla varustettavia Peabin uudisasuntokohteita on tulossa vähitellen myös muualle Suomeen, kuten Tampereen, Turun ja Oulun alueille.

Posti tarjoaa asukastyytyväisyyttä ja kiinteistön arvoa nostavia Smartpost-automaatteja kaikkien rakennuttajien kohteisiin ja esittelee niitä mielellään tarvittaessa. Automaatteja voidaan asentaa myös toimistokohteisiin. Automaatit eivät vaadi sähköä ja ne sijoitetaan taloyhtiön yhteisiin tiloihin, kuten esimerkiksi kerhohuoneeseen, varastotilaan tai vaikkapa aulatilaan. Smartpost-automaatit ovat modulaarisia ja ne voidaan rakentaa erikokoisista lokeroista. Posti vastaa automaatin ylläpidosta ja huollosta.

Smartpostiin voi vastaanottaa verkkokauppaostoksia ja muita paketteja. Postin lähettämisen verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa voi puolestaan maksaa paketin kuljetusmaksun valmiiksi ja jättää paketin pakettiautomaattiin käyttämällä maksun jälkeen saatua Helposti-koodilla. Automaattiin voi myös jättää valmiiksi maksetut kirjeet ja kortit. Smartpost.fi -palvelusta asukkaat voivat tilata erilaisia tuotteita ja palveluita, esim. pesulapalveluita ja kännykän huoltopalvelun.

Postin mobiilisovellus ilmoittaa milloin lähetys on saapunut Smartpostiin, ja kertoo lokerokoodin pakettiautomaatille. Posti-mobiilisovelluksen voi ladata älypuhelimen sovelluskaupasta.

Postilla on tällä hetkellä lähes 600 pakettiautomaattia. Postin tutkimusten mukaan pakettiautomaatti on suosituin tapa noutaa verkkokauppaostokset. Tavoitteena on kasvattaa automaattiverkostoa entisestään palvelemaan suomalaisten verkkokauppa- ja palvelutarpeita.