Postin sanomalehtien varhaisjakelussa muutoksia osassa Länsi-Uuttamaata

04.10.2018

Sanoma Media Oy on irtisanonut sanomalehtien varhaisjakelusopimuksen Postin kanssa Lohjan, Kirkkonummen, Siuntion ja Virkkalan alueilla. Postin varhaisjakeluja tarjoava yhtiö Posti Palvelut Oy käynnistää tämän vuoksi yhteistoimintaneuvottelut alueiden varhaisjakeluissa.

Sanoma Median julkaisema Helsingin Sanomat jaetaan Postin toimesta nykyisen tapaan Lohjalla, Kirkkonummella, Siuntiossa ja Virkkalassa 18.6.2019 asti.

Posti jakaa Helsingin Sanomat edelleen pääkaupunkiseudulla ja osassa Uuttamaata

Posti hoitaa jatkossakin Sanoma Media Oy:n julkaiseman Helsingin Sanomien jakelun pääkaupunkiseudulla ja osassa Uuttamaata.

Sanoma tiedottaa muuttuvista jakelujärjestelyistä Lohjan, Kirkkonummen, Siuntion, Virkkalan, Raaseporin ja Hangon alueiden osalta lehden tilaajille.

Sanoma Media Oy:n päätös olla ostamatta varhaisjakelupalvelua Posti Palvelut Oy:ltä Lohjan, Kirkkonummen, Siuntion, Virkkalan, Raaseporin ja Hangon alueilla tarkoittaa yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista Postissa alueiden varhaisjakeluhenkilöstön osalta.

Muutoksella ei ole vaikutusta Postin muihin palveluihin alueella

Yhteistoimintaneuvottelut Posti Palvelut Oy:ssä alkavat 22.10.2018. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat yhteensä 93 henkilöä Lohjan, Kirkkonummen, Siuntion, Virkkalan, Raaseporin ja Hangon varhaisjakelualueilla. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät neuvottelujen edetessä.

Muutoksella ei ole vaikutusta varhaisjakeluun muualla maassa, Postin perusjakeluun tai Postin muihin palveluihin alueella.

Sanomalehtien jakelu on osa Postin ydinliiketoimintaa. Tällä hetkellä viidestä julkisesti listatusta sanomalehtikustantajasta Sanoma ja kolme muuta käyttävät Postia varhaisjakelua. Postin tavoitteena on jakelumäärien laskusuunnasta huolimatta pidentää jakelupalvelujen ja sanomalehtien elinkaarta mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

- Teemme koko ajan lujasti töitä ja haemme uusia ratkaisuja, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman laajat ja laadukkaat sekä kustannuksiltaan kilpailukykyiset sanomalehtien jakelupalvelut lehtitaloille. Kilpailu on kovaa, mutta postilaisilla on rautainen ammattitaito sanomalehtien jakelussa ja Postilla on tarjota koko Suomen kattava palveluverkko, sanoo johtaja Risto Savikko Postin lehtipalveluista.