Postin sanomalehtien varhaisjakelussa muutoksia osassa Keski-Uuttamaata

02.03.2018

Sanoma Media Oy on irtisanonut sanomalehtien varhaisjakelusopimuksen Postin kanssa Keravan, Järvenpään, Pornaisten, Kellokosken, Hyvinkään, Hyrylän ja Jokelan alueilla. Postin varhaisjakeluja tarjoava yhtiö Posti Palvelut Oy käynnistää tämän vuoksi yhteistoimintaneuvottelut alueiden varhaisjakeluissa.

Sanoma Median julkaisema Helsingin Sanomat jaetaan Postin toimesta nykyisen tapaan

Sanoma tiedottaa muuttuvista jakelujärjestelyistä Keravan, Järvenpään, Pornaisten, Kellokosken, Hyvinkään, Hyrylän ja Jokelan alueiden osalta lehden tilaajille.

Sanoma Media Oy:n päätös olla ostamatta varhaisjakelupalvelua Posti Palvelut Oy:ltä Keravan, Järvenpään, Pornaisten, Kellokosken, Hyvinkään, Hyrylän ja Jokelan alueilla tarkoittaa yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista Postissa alueiden varhaisjakeluhenkilöstön osalta.

Varhaisjakelu alueen muiden sanomalehtien osalta jatkuu normaalisti Postin hoitamana

Posti Palvelu Oy jakaa alueella Helsingin Sanomien lisäksi myös muita sanomalehtiä varhaisjakelussa. Palvelu jatkuu nykyiseen tapaan, tilanteesta neuvotellaan lehtitalojen kanssa ja mahdollisista muutoksesta viestitään erikseen.

Posti hoitaa jatkossakin Helsingin Sanomien jakelun pääkaupunkiseudulla ja osassa Uuttamaata.

Muutoksella ei ole vaikutusta Postin muihin palveluihin alueella

Yhteistoimintaneuvottelut Posti Palvelut Oy:ssä alkavat 8.3.2018. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat yhteensä 105 henkilöä Keravan, Järvenpään, Pornaisten, Kellokosken, Hyvinkään, Hyrylän ja Jokelan varhaisjakelualueilla. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät neuvottelujen edetessä.

Muutoksella ei ole vaikutusta varhaisjakeluun muualla maassa, Postin perusjakeluun tai Postin muihin palveluihin alueella.

Sanomalehtien jakelu on osa Postin ydinliiketoimintaa. Tällä hetkellä viidestä julkisesti listatusta sanomalehtikustantajasta Sanoma ja kolme muuta käyttävät Postia varhaisjakelua. Postin tavoitteena on jakelumäärien laskusuunnasta huolimatta pidentää jakelupalvelujen ja sanomalehtien elinkaarta mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

- Teemme koko ajan lujasti töitä ja haemme uusia ratkaisuja, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman laajat ja laadukkaat sekä kustannuksiltaan kilpailukykyiset sanomalehtien jakelupalvelut lehtitaloille. Kilpailu on kovaa, mutta postilaisilla on rautainen ammattitaito sanomalehtien jakelussa ja Postilla on tarjota koko Suomen kattava palveluverkko, sanoo johtaja Risto Savikko Postin lehtipalveluista.