Postin alueellinen jakelukokeilu tuo postilaatikkoon mahtumattomat pientavaralähetykset sujuvasti kotiovelle

13.03.2018

Posti aloittaa neljällä paikkakunnalla uuden jakelukokeilun, joka kestää kevään ajan. Kokeilun aikana asiakas saa halutessaan postilaatikkoon mahtumattomat pientavaralähetykset toimitettuna suoraan kotiovelle. Lähetys jätetään suojattuna oven välittömään läheisyyteen. Sen sijaan, että asiakas noutaisi nämä lähetykset itse Postista, Posti toimittaa ne sujuvasti maksutta suoraan kotiovelle. Pääosin nämä ovat Kiinasta tilattuja tavaralähetyksiä, jotka lähetetään kirjeinä eikä niissä ole seurantaa.

- Jakelukokeilun taustalla on verkkokaupan merkittävä volyymin kasvu. Haluamme selvittää helpottaisiko tämän tyyppinen toimitustapa asiakkaidemme arkea, kertoo Postin kansainvälisestä liiketoiminnasta vastaava Noora Laaksonen. - Jakelukokeilu on vapaaehtoinen, mutta toivomme, että tämä koetaan positiivisena asiana ja asukkaat lähtisivät kokeiluun mukaan, Laaksonen kannustaa.

Kokeilussa on mukana neljä paikkakuntaa: Järvenpää, Kirkkonummi, Loviisa sekä Karkkila.

Järvenpäässä jakelukokeiluun kuuluvat 04420 ja 04430 postinumerot ja Kirkkonummella 02520 Lapinkylä ja 02550 Evitskog. Henkilökohtaisen palvelun saa käyttöön täyttämällä valtakirjan ja toimittamalla sen lähipostiin.

Loviisassa jakelukokeiluun kuuluvat 07955 Tesjoki ja 07960 Ahvenkoski sekä Karkkilan alueella 03610 Ikkala ja 03850 Pusula. Jakelukokeilusta on mahdollisuus kotitalouskohtaisesti kieltäytyä.

Alueen asukkaille on jakelukokeilusta kerrottu kotiin toimitetulla julkisella tiedotteella.