Postille ensimmäisenä logistiikkayhtiönä Suomessa elintarviketeollisuuden BRC-standardin A-luokitus

25.04.2018

Postin elintarvikelogistiikan varastointipalvelu on sertifioitu maailmanlaajuisesti tunnetun elintarviketeollisuusturvallisuuden BRC-standardin toiseksi korkeimmalle A-tasolle. Sertifikaatti on ainutlaatuinen ja ensimmäinen Suomessa logistiikkayhtiöiden osalta. Samanlaisia sertifikaatteja on Suomessa lähinnä valmistavassa elintarviketeollisuudessa.

Sertifiointi kattaa ensimmäisessä vaiheessa Postin yli 60 000 m2 palveluvarastot Vantaan Voutilassa. Posti aikoo ulottaa tiukat vaatimukset täyttävän BRC-toimintamallin asiakkaiden tarpeen mukaan jopa valtakunnalliseksi. Posti on kasvanut parin viime vuoden aikana strategiansa mukaisesti yritysostoin elintarvikelogistiikkaan, varastointi-, kuljetus- ja jakelupalveluissa. 

BRC:n (The British Retail Consortium) kansainväliseen standardiin perustuva elintarviketurvallisuussertifikaatti todistaa Postin pätevyyden hygienian, elintarviketurvallisuuden ja laatujärjestelmien osalta. Lisäksi sertifikaatti on osoitus sitoutumisesta kuluttajaturvallisuuteen ja sidosryhmäsuhteiden ylläpitämiseen. BRC-sertifioituna Posti voi vastata elintarvikealan toimijoiden tarpeisiin ja vaatimuksiin yhdellä kansainvälisesti hyväksytyllä elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmällä.

Postin Toimitusketjuratkaisuista vastaava johtaja Harri Kämppä kertoo, että elintarviketeollisuuden ja muut elintarvikealan suuret toimijat, erityisesti isot kansainväliset toimijat, tulevat edellyttämään lähes poikkeuksetta myös logistiikkakumppaniltaan BRC-vaatimusten täyttäviä palveluja.

- Elintarvikelogistiikkatoimintojen sertifiointi on tehty merkittävien kansainvälisten sekä suomalaisten elintarviketeollisuuden asiakkaiden tarpeita kuunnellen. Sertifikaatti tarkoittaa myös koko toimitusketjun tehokkuuden tarkastelua elintarvikelogistiikan osalta.

Elintarviketeollisuuden, valmistavan teollisuuden ja esimerkiksi päivittäistavaran kaupan alan toimijoille Posti palvelee tuotteiden varastoinnin ja käsittelyn lisäksi päivittäistavaralogistiikassa ja ruuan verkkokaupassa.