COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti vastaa kuluttajien odotuksiin: verkkokauppaostokset 1-2 tunnissa kotiovelle sähköskootterilla

27.11.2018

sahkoskootteri pakettijakelu2

Posti aloittaa verkkokaupan pikakuljetusten pilotoinnin kovimpaan sesonkiaikaan. Verkkokaupan ostokset saa kotiin jopa 1-2 tunnin kuluttua ostosten tekemisestä. Verkkokauppaostokset kuljetetaan perille sähköskoottereilla (video ).

Palvelu aloitetaan Helsingin keskustassa ja palvelu laajenee kysynnän mukaan myös muihin kaupunkeihin. Pikakuljetus mahdollistaa myös verkkokaupalle epätyypilliset heräteostokset.

- Tutkimusten mukaan kuluttajat haluavat entistä nopeammin verkkokauppaostokset toimitettuna kotiin ja pikakuljetukset koetaan tärkeinä. Uudella palvelulla vastaamme tarpeeseen, ostokset saa kotiin jo 1-2 tunnin päästä tilauksesta. Noudamme tilauksen joko kivijalkakaupasta tai varastolta ja toimitamme sen tilaajalleen esimerkiksi kotiin tai vaikkapa työpaikalle. Pikakuljetuksia tehdään viitenä arkipäivänä viikosta kello 9-20, kertoo Postin verkkokauppakonsepteista vastaava johtaja Ville Vasaramäki.

Ruuan verkkokauppa hyötyy pikakuljetuksista

Yksi ensimmäisistä pikakuljetuksia tarjoavista yrityksistä on ruokakauppa Anton&Anton. Anton&Antonin verkkokaupasta vastaavan johtajan Hanna Jokisen mukaan asiakkaat haluavat ruokakasseille lähes yhtä nopeat toimitukset kuin valmiiden ruoka-annosten kotiintoimituksille. Jokinen kertoo ruuan verkkokaupan kasvavan noin 50 % vuosittain.

- Usein ruokakassit tulee tilata useita päiviä aikaisemmin ennen kotiin toimittamista. Monikaan ihmisistä ei vielä aamulla tiedä, mitä ruokaa haluaa illalla tehdä itselleen, läheisilleen tai perheelleen. Asiakkaamme ovat myös tottuneet on demand-toimituksiin ravintolapuolella: Kun tulee nälkä, tilataan kotiin valmis ruoka-annos joka saapuu hyvin nopeasti. Nyt me voimme Postin kanssa tarjota asiakkaillemme 1-2 tunnin sisällä tilauksesta laadukkaat ja tuoreet ruuan raaka-aineet suoraan kotiovelle toimitettuna, kylmäketjusta huolehtien. Uskon, että tämä palvelu kasvattaa niin meidän markkinaosuuttamme kuin asiakaskuntaamme. Haluamme olla edelläkävijä myös verkkokaupan nopeissa toimituksissa, kertoo Jokinen.

Heräteostokset siirtyvät verkkokauppaan

Vasaramäki nostaa esille pikakuljetusten verkkokaupalle tuoman uuden mahdollisuuden: heräteostokset.

- Tyypillisesti heräteostokset on tehty kivijalkakaupoissa. Nyt tuotteet, kuten esimerkiksi television, puhelimen suojakuoret, kengät ja vaatteet tai ruokakassit saa kotiin nopeasti myös verkkokaupasta. Uskomme, että heräteostoksien teko siirtyy verkkokauppoihin ja palvelumme mahdollistaa verkkokauppiaalle merkittävän kilpailuedun, Vasaramäki toteaa.

Ostokset perille hiilineutraalisti sähköskootterilla - Posti vähentää hiilidioksidipäästöjään systemaattisesti

sahkoskootteri pakettijakelu

Verkkokauppaostosten perille viemisessä Posti testaa sveitsiläistä Kyburz-sähköskootteria. Testissä oleva DX Cargo on prototyyppi, jota Posti testaa Trafin luvalla. Postilla on jo entuudestaan yli 200 muita Kyburzin sähkörahtiskootteria normaalissa postinjakelukäytössä ympäri Suomen. Sähköskoottereista ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

Pikatoimituksiin käytettävään sähköskootteriin ja sen peräkärryyn mahtuu yli 300 kg edestä paketteja ja kaikki tavaratilat ovat lukittavat. Täyteen ladatuilla akuilla voi ajaa jopa 100 km ilman välilatausta, sähköajoneuvo on hiilineutraalia kuljetusta. Enimmäisnopeus skootterilla on 45 km/h ja energiakulut ilman kuormaa ovat alle 1 €/100 km.

Skootteriin sovelletaan mopon liikennesääntöjä, sen saa esimerkiksi pysäköidä jalkakäytävän ja pyörätien reunaan.

Posti haluaa omalta osaltaan hillitä ilmaston lämpenemistä

Postin tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 % suhteessa liikevaihtoon vuoteen 2020 mennessä. Vuodesta 2007 vuoteen 2017 Posti on vähentänyt absoluuttisia hiilidioksidipäästöjä yli 34 000 tonnia.

Viimeisin ajoneuvokaluston uusimiseen liittyvä: nesteyteyllä maakaasulla (LNG) kulkevat täysperävaunuyhdistelmät. LNG nähdään yhtiössä yhtänä keinona hillitä ilmaston lämpenemistä.

posti lng rekka

Postin kaikki jakelu-, kuljetus-, rahti- ja varastopalvelut Suomessa ovat asiakkaille hiilineutraaleja Posti Green -palveluita. Green-palveluista ei aiheudu asiakkaalle hiilidioksidipäästöjä, sillä Posti neutraloi jäljelle jäävät päästöt osallistumalla sertifioituihin ilmastoprojekteihin. Asiakkaille Posti Green näkyy autoissa "Ilmastoystävällinen kuljetus" -merkinnällä.