Posti vähentää kirjelaatikoiden määrää Kajaanissa - alueelle jää edelleen kattava 33 kirjelaatikon verkosto

24.08.2018

Posti on selvittänyt kirjelaatikoiden käyttöä Kajaanissa. Osa kirjelaatikoista poistetaan niiden vähäisen käytön takia. Muutokset tehdään syyskuun aikana.

- Muokkaamme kirjelaatikkoverkostoa vastaamaan asiakkaiden nykyisiä käyttötarpeita. Poistamme vähäisessä käytössä olevia laatikoita Kajaanin kaupungin alueelta ja yksittäisiä laatikoita muualta Kainuusta, jakelupäällikkö Antti Tikkanen Postista kertoo.

Muutoksen jälkeen Kajaaniin jää edelleen kattava 33 kirjelaatikon verkosto nykyisen 46 laatikon sijasta.

Kirjelaatikoiden muutoksista tiedotetaan niiden kyljissä olevissa infolapuissa. Tietoa saa myös Postin asiakaspalvelusta sekä Postin nettisivuilla olevasta kirjelaatikkohausta.

Postilla on kaikkiaan noin 5000 kirjelaatikkoa eri puolilla Suomea. Postinjakajat ja kuljettajat keräävät postilähetykset laatikoista jakelu- ja keräilykierrosten yhteydessä. Kirjelaatikoiden tyhjentäminen tehdään mahdollisimman kustannustehokkaasti ja samalla ympäristöystävällisesti jakelu- ja keräilykierrosten yhteydessä. Kirjelaatikoiden käyttöastetta seurataan säännöllisesti ja laatikoita poistetaan ja siirretään uusille asiakaspaikoille, mikäli ne ovat vähäisessä käytössä tai esimerkiksi jatkuvan ilkivallan kohteena.