COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti kutsuu yrityksiä postinjakelua koskevaan tarjouskilpailuun

15.1.2018

Posti käynnistää ensi kertaa hankintamenettelyn yleispalvelukirjeiden viisipäiväisen jakelun hankkimiseksi alueilla, joilla ei ole sanomalehtien varhaisjakelua. Kilpailutukseen osallistumisesta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua mukaan tarjouskilpailuun Postin sivulta löytyvän ilmoittautumislinkin kautta 22.1.2018 alkaen.

Ensi heinäkuun alussa voimaan tulevan postilain muutoksen mukaan Postin tulee kilpailuttaa yleispalvelukirjeiden eli postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla varustettujen kirjeiden ja korttien viisipäiväinen jakelu alueilla, joilla ei ole täysin kattavaa kaupallisin ehdoin sovittua tilattujen sanomalehtien varhaisjakelua.

Hankintamenettelyn avulla on tarkoitus luoda uutta jakelutoimintaa haja-asutusalueille. Posti pitää erittäin hyvänä, että haja-asutusalueiden jakelussa eri toimijoiden yhteistyötä lisätään.

- Tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun postilain mukainen yleispalvelukirjeiden jakelun kilpailutus järjestetään. Hankintamenettely on annettu Postin järjestettäväksi, ja Posti haluaa toteuttaa tämän tehtävän läpinäkyvästi ja puolueettomasti. Prosessia tullaan jatkossa kehittämään saatujen oppien ja kokemusten perusteella, korostaa kilpailutuksesta vastaava johtaja Kaj Kulp Postista.

Hankintamenettelyllä ei ole vaikutusta haja-asutusalueilla perusjakelussa tapahtuvaan sanomalehtien jakeluun, joka jatkuu normaalisti sopimusten mukaisesti.

Posti ostaa jakelussa ja kuljetuksissa alihankintaa jo yli 600 yrittäjältä ja yritykseltä

Jo nykyisin Posti työllistää postinjakelussa ja kuljetuspalveluissa yli 600 alihankkijaa, joista suurin osa on pieniä yrityksiä. Posti ostaa yrittäjiltä ja yrityksiltä alihankintapalveluita vuosittain noin 200 miljoonalla eurolla.

- Posti haluaa osaltaan olla tukemassa yrittäjyyttä haja-asutusalueilla. Alihankinnan osuus jakelussamme kasvoi 44 prosenttia viime vuonna, ja määrä on kasvussa ilman tätä tarjouskilpailuakin. Alihankinnalla ja kuljetusten yhdistämisellä tavoittelemme myös jakelukustannuksien keventämistä, sanoo Kulp.

Kilpailutuskohteita yli 1 700

Hankintamenettelyssä kilpailutuskohteet pohjautuvat viestintäviraston päätöksen mukaisesti kilpailutettaviin alueisiin. Kilpailutuskohteita on yli 1 700.

Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan Postin sivulta (postikilpailutus.fi) löytyvän ilmoittautumislinkin kautta 22.1. - 8.2.2018 välisenä aikana.

Ilmoittautumisajan päätyttyä Postin Hankinta lähettää ilmoittautuneille yrityksille kutsun rekisteröityä Postin Hankintaportaaliin, mikäli yritys ei vielä siellä ole. Rekisteröityminen Hankintaportaaliin on tehtävä 28.2.2018 mennessä.

Tämän jälkeen Postin Hankinta lähettää kaikille ilmoittautuneille Hankintaportaaliin rekisteröityneille yrityksille tarjouspyynnön. Tarjouspyyntö sisältää tietopaketin kilpailutuskohteista ja vaatimuksista.

Tarjouskilpailulle määritellyn ajan päätyttyä Postin Hankinta vertailee tarjoukset ja valitsee kokonaisarvion perusteella edullisimman tarjouksen. Sopimuksen mukainen toiminta kilpailutuskohteissa alkaa 1.7.2018.

kilpailutettavat alueet posti

Kilpailutusalueet.pdf