Posti kuljettaa tänä vuonna 20 miljoonaa kiloa jouluruokaa - se on noin 1 000 rekka-autollista

14.12.2018

Postin Seinäjoen, Tampereen, Jyväskylän, Vantaan ja Mikkelin elintarviketerminaalien kautta kuljetetaan arviolta 20 miljoonaa kiloa jouluruokaa tänä vuonna. Jouluruokaa, eli joululaatikoita, joulukinkkuja, salaattia, rosollia, vihanneksia ja hedelmiä, kuljetetaan noin 1 000 rekka-autolastillista.

Ruuat kuljetetaan Postin lämpötilasäädellyllä ajoneuvokalustolla kattavasti Suomen päivittäistavarakauppoihin, yrityksiin, ravintoloihin, elintarvikesektorille ja hotelleihin. Työtä tehdään vuoroissa ympäri vuorokauden niin kylmävarastoissa, pakkasvarastoissa kuin rekan ratissa. 

- Joulun aika näkyy meillä Postissa joulupakettien ja joulukorttien lisäksi myös jouluruuan kuljettamisessa merkittävänä volyyminä. Erityisesti Seinäjoki, Tampere, Jyväskylä, Vantaa ja Mikkeli ovat meidän jouluruuan logistiikan solmukohtia, kertoo Jani Lindström, Postin Elintarvikelogistiikan liiketoimintajohtaja.

Postin elintarviketerminaalien ja elintarvikevarastojen lämpötilat on säädetty tarkasti vastaamaan tuotteiden säilytysvaateita ja -määräyksiä, tilojen lämpötilat ovat + 15 celsiusasteesta aina -20 celsiusasteeseen.