COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti aloittaa verkkokaupan saman päivän pakettitoimitukset kuutena päivänä viikossa

14.3.2018

Suomalaiselle verkkokaupalle etulyöntiasema

Uutista täsmennetty: palvelun piiriin ei kuulu taloyhtiön tiloissa olevat Smartpost-automaatit

Palvelun piirissä ensin pääkaupunkiseutu, myöhemmin mukaan muita alueita

pakettiautomaatti nouto

Verkkokauppojen toimitusten nopeutuminen on kansainvälinen trendi, joka saavuttaa nyt myös Suomen. Suomalaiselle verkkokaupalle tarjoutuu etulyöntiasema, kun Posti avaa verkkokaupan saman päivän toimitukset kuutena päivänä viikossa. Syksyllä 2018 alkavan palvelun piirissä on ensin pääkaupunkiseutu, palvelualue laajentuu myöhemmin.

Postin pakettipalveluista vastaavan johtajan Toni Laaksosen mukaan Posti mahdollistaa tällä palvelulla suomalaiselle verkkokaupalle etulyöntiaseman.

- Suomalaisten verkkokauppainto on selvässä kasvussa. Suomalaiset kuluttajat haluavat verkkokauppaostoksilleen nopeat toimitukset ja paketin vaivattoman vastaanottotavan. Saman päivän toimitukset kuutena päivänä viikosta on yksi Postin palveluista, joilla haluamme tarjota nimenomaan suomalaiselle verkkokaupalle etulyöntiasema, sanoo Laaksonen.

Saman päivän toimituksen piirissä ovat verkkokauppaostokset, jotka asiakas on tilannut kello 12 mennessä. Nämä Postipaketit Posti kuljettaa vastaanottajilleen pääkaupunkiseudulla samana päivänä tilauksesta kuutena päivänä viikossa. Paketit toimitetaan esimerkiksi marketeissa ja kauppakeskuksissa oleviin Postin automaatteihin.

Suomalaisten verkkokauppainto on kasvamassa

Postialan järjestön IPC:n uusimman verkkokauppatutkimuksen mukaan muihin maihin verrattuna suomalaiset ostavat jonkin verran harvemmin verkkokaupasta. Suomalaisista asiakkaista 9 % ostaa viikoittain ja 29 % kerran kuussa. Kaikista tutkimukseen vastanneista 18 % ostaa viikoittain. Suomalaisten verkkokauppainto on kuitenkin kasvamassa, eli markkinassa on potentiaalia. Suomalaiset eroavat tutkimuksen mukaan merkittävästi muihin eurooppalaisiin siinä, miten he haluavat vastaanottaa pakettinsa. Suomalaiskuluttajista 22 % toivoo, että paketit toimitetaan pakettiautomaatteihin. Muiden maiden asiakkaista näin toivoi 4 %. Pakettiautomaatit ovat suomalaisten mielestä suositumpi tapa vastaanottaa paketteja kuin palvelupisteet. Suomalaisista 43 % haluaa pakettinsa suoraan kotiin. Posti rakentaa Suomessa yhtä Euroopan suurimmista pakettiautomaattiverkoista ja avaa 1 000 uutta automaattia kotikiinteistöihin ja yrityksiin 2019 mennessä. Automaattiverkostosta tulee yksi Euroopan suurimmista.