Posti aloittaa pakettitoimitukset myös sunnuntaisin 12 kaupungissa – palvelun piirissä yli 40 % suomalaisista

03.09.2018

Posti aloittaa verkkokaupan pakettitoimitukset asiakkailleen myös sunnuntaisin 12 kaupungissa: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa. Paketteja noudetaan ja toimitetaan vastaanottajille joulusesonkina neljänä sunnuntaina 25.11. – 16.12. välisenä aikana. Jo nyt Posti kuljettaa näissä kaupungeissa paketteja kuutena päivänä viikosta läpi vuoden. Seitsemän päivän pakettijakelun piirissä on yli 40 % suomalaisista, palvelu vauhdittaa verkkokauppaa ja varmistaa sujuvan joulun.

Pakettitoimitukset seitsemänä päivänä viikossa aloitetaan Black Fridayna 23.11.2018. Black Friday on Yhdysvalloista Suomeenkin rantautunut yksi vuoden suurimmista ostospäivistä. Silloin kaupat ympäri maailman tarjoavat tuotteitaan valtavilla alennuksilla. Viime vuonna suomalaiset hyödynsivät Black Fridayn kuumat verkkokauppatarjoukset, mikä näkyi ennätyksellisenä volyymina: Postin kautta kulki viikossa lähes 1,2 miljoonaa pakettia.

Verkkokauppojen toimitusten nopeutuminen on kansainvälinen trendi, joka saavuttaa nyt myös Suomen. Postin Pakettipalveluiden kaupallisen johtaja Henrik Hahtovirran mukaan Posti mahdollistaa tällä palvelulla suomalaiselle verkkokaupalle lisää myyntipäiviä ja varmistaa sujuvan joulun.

- Moni suomalainen hyödyntää Black Fridayn kovat tuotetarjoukset. Uskomme, että pakettitoimitukset seitsemänä päivänä viikossa tuovat lisää kauppaa suomalaisille verkkokauppiaille, lisäksi palvelu sujuvoittaa asiakkaidemme arkea erityisesti jouluna. Palvelun saa ilman lisämaksua ja sen piirissä on lähes 2,3 miljoonaa suomalaista. Suomalaiset kuluttajat haluavat verkkokauppaostoksilleen nopeat toimitukset ja paketin vaivattoman vastaanottotavan, sanoo Hahtovirta.

Syksyllä verkkokaupan toimitukset perillä samana päivänä tilauksesta

Suomalaiselle verkkokaupalle tarjoutuu etulyöntiasema, kun Posti avaa verkkokaupan saman päivän toimitukset kuutena päivänä viikossa. Syksyllä 2018 alkavan palvelun piirissä on ensin pääkaupunkiseutu, palvelualue laajentuu myöhemmin. Saman päivän toimituksen piirissä ovat palvelun valinneiden verkkokauppojen paketit, nämä Postipaketit Posti kuljettaa vastaanottajilleen (noudettavaksi pakettiautomaateista tai posteista) pääkaupunkiseudulla samana päivänä tilauksesta kuutena päivänä viikossa (ma-la).

Posti kehittää aktiivisesti entistä parempia ja tehokkaampia pakettipalveluja niin kuluttajille kuin verkkokauppiaille Suomessa. Uusimpana palveluna on taloyhtiöiden ja toimistojen tiloihin tulevat Smartpost-automaatit. Posti rakentaa Suomessa yhtä Euroopan suurimmista pakettiautomaattiverkoista ja avaa 1 000 uutta automaattia kotikiinteistöihin ja yrityksiin 2019 mennessä. Automaattiverkostosta tulee yksi Euroopan suurimmista.