COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Verkkopalvelujen uranuurtaja Pasi Ilola nimitettiin Postiin kehittämään paperittomia postipalveluja

19.1.2018

Posti nopeuttaa digitaalista uudistumistaan. Postin Digitaaliset palvelut -liiketoiminnan johdossa on aloittanut Pasi Ilola, 42. Sulakkeen Habbo Hotellissa, Suomi24:ssa ja digipalvelujen startupeissa vaikuttanut Franticin perustaja Ilola keskittyy Postissa rakentamaan suomalaisille arkea helpottavia digitaalisia palveluja.

posti pasi ilola lowres

Posti käy läpi suurta digitaalista murrosta. Samaan aikaan kun verkkokauppa kasvaa, perinteinen printtiviestintä on nopeassa laskussa. Muutos tuo samalla Postille uusia mahdollisuuksia.

- Posti on uniikissa asemassa, koska sillä on asiakassuhde jokaiseen suomalaiseen. Haluamme jatkossakin olla palvelemassa suomalaisten arjessa ja tarjota yrityksille kasvun työkaluja. Tavoite on tarjota digitaalisia palveluja, jotka elävät pitkään sen jälkeen, kun viimeinen kirje on lähetetty, Ilola sanoo.

Postin käytetyimmät digitaaliset palvelut Netposti ja Postin mobiilisovellus saavat uusia ominaisuuksia ja palvelevat asiakkaita yhä monipuolisemmin. Posti panostaa merkittävästi digitaaliseen palvelukehitykseen ja kehittää parhaillaan mobiilisovelluksestaan uutta versiota, joka julkaistaan alkuvuodesta.

- Tavoitteemme on tehdä Postin mobiilisovelluksesta arjen apuri suomalaisille. Kokoamme yhteen appiin verkko-ostokset, laskut ja kirjeet. Postin sovelluksesta voi jatkossa muun muassa maksaa eri tavoin vastaanotetut laskut. Tätä pilotoimme jo OP:n kanssa, Ilola kertoo.

Posti kehittää myös yrityksille palvelualustaa b-to-c -viestintään kirjepostin digitalisoituessa. Posti haluaa tarjota suomalaisille yrityksille mahdollisuuksia löytää uusia asiakkaita datan ja erittäin tarkasti kohdennetun markkinoinnin avulla. Postin maanlaajuinen verkosto tarjoaa lisäksi mahdollisuuksia erilaisen reaaliaikaisen, paikkaan sidotun datan keräämiseen ja hyödyntämiseen.