Oulun kotihoidon kumppaniksi valittiin Posti Kotipalvelut

30.01.2018

Posti Kotipalvelut

Posti Kotipalvelut on valittu kilpailutuksessa Oulun kotihoidon palveluntuottajaksi kaksivuotisella sopimuksella. Oulu toteuttaa kotihoidon suureksi osaksi kunnan myöntämillä palveluseteleillä. Posti Kotipalvelut on rekrytoinut Oulussa paikallisia sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia. Toiminta on jo käynnistynyt, ja kotihoitoa voi ostaa Posti Kotipalveluilta palvelusetelien lisäksi yksityisesti.

Posti Kotipalvelut huolehtii kuntien kumppanina kotihoidosta ja henkilökohtaisesta avustamisesta noin 40 paikkakunnalla. Palveluista vastaa yli 400 kotihoitoon ja henkilökohtaiseen avustamiseen keskittyvää työntekijää. Posti Kotipalveluissa on töissä lähihoitajia, sairaanhoitajia ja muita sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

- Kotihoitoon sisältyy arjessa avustaminen sekä kotisairaanhoidon toimenpiteet. Tuemme monipuolisilla palveluilla asiakkaan itsenäistä ja turvallista elämää kotona. Meiltä saa ostaa esimerkiksi ravitsemukseen, lääkehoitoon, henkilökohtaiseen hygieniaan ja toimintakyvyn ylläpitämiseen liittyviä palveluja, Posti Kotipalveluiden operatiivinen päällikkö Heidi Noukka kertoo.

Kaupunki arvioi asiakkaiden palveluntarpeen ja myöntää oikeuden palvelusetelin käyttöön. Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma.

Moni seniori hyötyisi palveluista, joilla voi täydentää palveluseteleihin sisältyviä palveluita.  Jos asiakkaan toimintakyky on alentunut iän tai sairauden vuoksi, hän on oikeutettu ostamaan arkiaskareisiin sosiaalipalveluja yksityisesti arvonlisäverottomasti.

Posti huolehtii Oulussa myös kotihoidon ateriakuljetuksista. Posti on vienyt aterioita keskuskeittiöiltä asiakkaille koteihin vuodesta 2014 lähtien.