Muutoksia käteisellä maksettaviin, ulkomaille lähetettäviin paketteihin 1.10.2018

31.08.2018


Yleisimmillä käteismaksutavoilla (pankkikortit, luottokortit ja käteinen raha) maksettavien, ulkomaille lähetettävien pakettien lähettäminen uudistuu 1.10.2018 alkaen.

Kaikkien Postin verkkopalvelusta ja Postin OmaPosti-mobiilisovelluksesta ulkomaille lähetettävien pakettien lähetyshinta perustuu jatkossa paketin kokoon. Pakettien kokovaihtoehdot ovat S – XXL Plus, tarkemmat mitat löytyvät täältä. Kokovaihtoehdot ovat samat niin ulkomaille kuin kotimaahan lähetettävissä paketeissa.

Paketit matkaan edullisimmin verkkopalvelusta tai mobiilista

Pakettien lähetyshinnan voi maksaa edullisimmin Postin lähettämisen verkkopalvelusta ja Postin mobiilisovelluksesta, OmaPostista. Valmiiksi maksetun paketin voi jättää jonottamatta mihin tahansa Postin pakettiautomaattiin tai postiin.

Posteissa maksettavien ulkomaille lähetettävien pakettien hinnat nousevat 1.10.2018 alkaen yhdellä eurolla. Pakettien lähetyshinnat löytyvät täältä.

Ulkomaan pikapaketit pakettiautomaatin kautta

Lokakuun alussa uudistuu myös käteismaksutavoilla maksettavien pikapakettien (EMS) lähettäminen. Näiden pakettien lähetysmaksu on mahdollista ostaa vain Postin lähettämisen verkkopalvelusta tai Postin OmaPosti-mobiilisovelluksesta, lähetyshinta perustuu paketin kokoon. Muutos sujuvoittaa pikapakettien lähettämistä merkittävästi, sillä valmiiksi maksetut paketit voi jättää jonottamatta Postin pakettiautomaattiin tai mihin tahansa postiin.

Lue myös 11.6.2018 julkaistu tiedote: Paketin lähetystiedot täysin digitaalisiksi: postimerkeistä pakettien maksutapana luovutaan vuonna 2019