Minna Immosen postimerkeillä onnitellaan 9. toukokuuta

02.05.2018

Toukokuun 9. päivä Posti julkaisee EUROPA-sarjan postimerkit, jotka nostavat esiin suomalaisen luontomaiseman silta-teemalla. Rakastettu postimerkki ja -korttitaiteilija Minna Immonen on maalannut herkkiä kukkia onnitteluihin.

Eurooppalaisia siltoja Humppilasta ja Suomussalmelta

EUROPA-postimerkkien teemana on vuonna 2018 sillat. Kaikki eurooppalaiset postioperaattorit julkaisevat silta-aiheiset postimerkit, joista yleisö saa äänestää parhaan. Myös raati valitsee oman suosikkinsa. Vuonna 2017 suomalainen Lumilinna-postimerkki valittiin EUROPA-sarjan voittajaksi.

Posti julkaisee aiheesta Klaus Welpin suunnitteleman postimerkkiarkin, jonka kahteen erilaiseen merkkiin on kuvattu puusilta Humppilan peltomaisemassa ja erämaasilta Suomussalmella.

– Kansallisista lähtökohdistamme valitut sympaattiset ja persoonalliset silta-postimerkit erottuvat varmasti eurooppalaisten metropolien massiivisista silloista, Postin Design Manager Tommi Kantola sanoo.

EUROPA: Sillat -postimerkkiarkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.

Puusillan kuvannut Hannu Laatunen on usein ajanut paikan ohi Humppilassa ja odottanut oikeanlaista valoa. Erämaasillan on kuvannut Juha Härkönen Seitenahveninen-nimisellä metsälammella toukokuisen auringonlaskun aikaan.

Onnittelut Minna Immosen kukkasin

Rakastetun kuvittajan Minna Immosen postimerkeissä ilahduttavat muun muassa ruusupioni, hortensia, unikko, kissankello ja päivänkakkara. Esimerkiksi erilaisiin onnentoivotuksiin sopivat merkit sisältävät viestejä herkkyydestä, ilosta, suomalaisuudesta ja tietenkin onnesta.

Postin tuotepäällikkö Johanna Rouheen mukaan perinteinen onnittelu päihittää ohikiitävät ja arkiset sähköiset viestit.

– Perinteisessä postikortissa on ylivoimainen henkilökohtaisuuden tunne ja kyky aidosti koskettaa tunnetasolla. Kortti tai kirje erottuu, yllättää ja pysäyttää. Se voi lujittaa sekä syventää lähettäjän ja vastaanottajan suhdetta, ja korostaa sen merkityksellisyyttä ja erityisyyttä.

Onnenkukkia -postimerkkiarkissa on 15 kotimaan ikimerkkiä. Postin verkkokauppaan tulee myyntiin myös viisi Immosen suunnittelemaa kukka-aiheista postikorttia.

Ensipäivätilaisuus Helsingin pääpostissa 9. toukokuuta klo 1316

Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2) järjestetään ensipäivätapahtuma keskiviikkona 9. toukokuuta kello 13–16. Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita sekä mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. 

Taiteilijat Minna Immonen ja Klaus Welp ovat paikalla signeeraamassa töitään kello 14–16. Myös Suomen postcrossingyhdistys on mukana tilaisuudessa esittelemässä postikorttiharrastusta.